Afbeelding

Brielse brouwers pakken 2e plaats!

Actueel 267 keer gelezen

Brielle - zaterdag 20 oktober jl. is voor de achttiende keer de nationale blindproeverij "Het Lekkerste Bockbier van Nederland" georganiseerd. Dit jaar werd de proeverij gehouden bij Brouwerij Maximus. Met 132 proevers zijn er 60 Bockbieren geproefd in de categorie standaard (t/m 7 % Alc.) en in de categorie zwaar.

Na de eerste prijs voor de "Angelus" bij de "Dutch Beer Challange" is het het brouwersgilde weer gelukt om in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing van "Het lekkerste bockbier" van Nederland heeft het Brielsch Brouwersgilde brouwers als Jopen, 't Uiltje en gulpen achter zich gelaten en de 2e plaats in de verkiezing gepakt.

Sinds 2001 wordt er door de organisatie "Het Lekkerste Bockbier van Nederland" een blindproeverij georganiseerd om te bepalen wat het lekkerste Bockbier is van Nederland. Het lekkerste bockbier hoeft niet het beste bockbier te zijn, maar wordt door de panelleden wel als het lekkerste bockbier beoordeeld.

Ook komt er deze winter ook nog een quadrupel. Van deze quadrupel komt er ook een barrel aged versie, deze is gerijpt op een houten sherryvat waarin eerst een 20 jaar oude Springbank whiskey heeft gerijpt. Eind november zal ook de officiële opening gaan plaatsvinden van de brouwerij bij 't Kont van het Paard. Hierbij zal ook de naam van de quadrupel bekend worden gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant