Bij een presentatie van het college begin oktober werden de plannen voor de Brielse binnenstad verduidelijkt. Foto: Jos Uijtdehaage
Bij een presentatie van het college begin oktober werden de plannen voor de Brielse binnenstad verduidelijkt. Foto: Jos Uijtdehaage Foto: JosUijtdehaage

Burgemeester over binnenstad en facebook

Actueel 334 keer gelezen

Brielle –in zijn wekelijkse blog toont burgemeester Gregor Rensen zich zeer positief over de plannen voor de Brielse binnenstad en is hij het duidelijk niet eens met de opmerkingen die circuleren op facebook dat deze plannen 'alle historische werkelijkheidszin te boven gaan'.

Sinds twee weken is de Brielse Tafel geopend en wordt goed bezocht Dit inloop- en informatiecentrum van de gemeente Brielle is een experiment voor een half jaar en is een beetje gebaseerd op de pop-up formule: leegstaande winkelpanden gebruiken om een nieuw concept uit te proberen. Wanneer het winkelpand op de Markt voor die tijd verhuurd wordt aan een nieuwe winkelier, pakt de gemeente haar boeltje weer op en zoekt een ander leegstaand pand in de vesting.

Kom op met al uw ideeën!
Bij de Brielse tafel kunnen de ambitieuze plannen voor de binnenstad en de haven worden bekeken en ook is er informatie over bouwprojecten in Brielle, evenementen en andere actuele onderwerpen. Met dit experiment maakt het gemeentebestuur werk van het voornemen om de Briellenaren meer en intensiever te betrekken bij planvorming en nieuwe beleidsontwikkeling. Iedereen die zich betrokken voelt bij Brielle mag commentaar geven, of, liever nog, met betere plannen aankomen. Zelfs - en dat zegt onze burgemeester met een knipoog - als je al 35 jaar in Spanje woont. Dus kom op met al uw ideeën! Dat laatste moet niet moeilijk zijn, want (oud) Briellenaren zitten doorgaans niet om een opvatting verlegen.

Discussie op Facebook
Op Facebook is ondertussen al een hele discussie gestart of de plannen wel passend zijn voor Brielle. Gesteld wordt dat de plannen voor de binnenstad "alle historische werkelijkheidszin te boven gaan". Er wordt bovendien een tweedeling gesuggereerd tussen oudere, in Brielle geboren, inwoners en inwoners die van buiten komen. Waarbij die laatste groep te weinig oog zou hebben voor het historische karakter van Brielle. Voor mijn gevoel wordt hier de plank flink mis geslagen. Er is in Brielle niet één inwoner te vinden die niet trots is op de historische en monumentale pracht van onze vesting en daar niet respectvol mee om wil gaan. Velen realiseren zich echter ook dat onze stad geen museum moet worden, maar mee moet bewegen met de ontwikkelingen van de tijd. Zoals dat eigenlijk door de eeuwen altijd is gebeurd. Natuurlijk, smaken kunnen verschillen, maar eens iets anders proeven kan ook veel genot geven.

Het volledige blog van Gregor Rensen is weer te vinden op www.Brielle.nl. Er wordt daarin wat dieper ingegaan op hoe de kwaliteitsimpuls van de binnenstad vorm gaat krijgen. Overigens meldde de burgemeester intussen ook dat hij al vele pagina's commentaar vanuit Spanje heeft gekregen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant