Mooi weer, dus ook lekker om aan de slag te gaan (Fotografie: Jos Uijtdehaage)
Mooi weer, dus ook lekker om aan de slag te gaan (Fotografie: Jos Uijtdehaage) Foto: JosUijtdehaage

Met zijn allen aan de slag in het Vrijheidsbos

Actueel 350 keer gelezen

Brielle - Traditiegetrouw vond de Natuurwerkdag ook in het Vrijheidsbos weer plaats op de eerste zaterdag van november. Net als voorgaande jaren, ging ook dit jaar een grote groep vrijwilligers en bomenbezitters aan de slag om het Vrijheidsbos weer winterklaar te maken.

Ze begonnen met een kopje koffie en gingen daarna aan de slag met maaien, snoeien, verven, wieden en opruimen. Om 13.00 uur sloten ze af met een hapje en een drankje. Vele handen maken licht werk en dat er veel werk is verzet, moge duidelijk zijn!

Het Vrijheidsbos
Langs de Brielse Maas ligt wanneer u van Brielle naar Zwartewaal fietst of wandelt het Vrijheidsbos. Ook met de auto is het bos goed bereikbaar. Aan het einde van de Spanjaardsweg vindt u een parkeerterrein waaraan de ingang van het bos is gelegen. Meteen ter rechterzijde vindt u een inlichtingenbord met informatie over het onstaan van dit unieke bos. Inspiratie kunt u opdoen bij de panelen die langs het pad zijn opgesteld. Hierop staan gedichten van bekende dichters maar ook van vele kinderen van basisscholen uit Brielle. Bij de bomen staan bordjes die boomeigenaren hebben gebruikt om een boodschap, wens of gedachte aan een gebeurtenis, beminde of overledene neer te schrijven. In de afgelopen jaren zijn er een hoop dingen veranderd in het Vrijheidsbos. Met de gelden verworven door het winnen van de prijsvraag van het Recreatieschap en de provincie Zuid Holland, is het bos aanmerkelijk veranderd en ook erg leuk geworden om er met de kinderen naar toe te gaan. Het blijft een unieke plek voor zowel rustzoekers als natuurliefhebbers.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Vele handen maken licht werk, dus is er veel snoeiwerk verricht
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant