Afbeelding

Vierde nederlaag Rockanje, Zwartewaal wint in Melissant

Actueel 223 keer gelezen

Herkingen/Melissant - Rockanje slaagde er afgelopen zaterdag op bezoek bij Herkingen '55 niet in om de punten te pakken: 2-0. Zwartewaal klopte subtopper Melissant met 1-3. Rockanje wacht na de nederlaag bij Herkingen nog steeds op de tweede competitiezege en moet daar zeker nog een week extra op wachten omdat komend weekeinde de competitie stilligt ten faveure van een beker/inhaalronde.

Dus moet Rockanje het vooralsnog stellen met de 6-0 zege op NTVV die in de tweede ronde van de competitie deed hopen op meer dan de vijf punten die de ploeg van trainer Harry Rusken na zeven duels pas heeft verzameld. Tegen Herkingen had Rockanje zeker in de eerste helft het initiatief en een overwicht, maar tot uitgesproken kansen leidde dat niet. Vanaf het moment dat de thuisclub in de tweede helft de score vanaf de stip mocht openen, speelde Rockanje een verloren wedstrijd in Herkingen.

Moeizaam
De zege van Zwartewaal kwam in Melissant moeizaam tot stand. 'Het kostte ons weer een helft en teveel gele kaarten om ons in de wedstrijd te knokken,' aldus trainer Ron Klein. 'En toen kwamen we na rust eerst nog achter ook. Gelukkig maakte Dion van Gilst snel gelijk.'
Rick Abrahams en Ramon de la Haye (strafschop) hielpen Zwarttewaal aan de zege: 1-3.