De basketbalsters van BV Voorne wonnen de derby tegen Hurricanes uit Spijkenisse.

Moeizame overwinning basketbalsters BV Voorne

Actueel 514 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag boekten de basketbalsters van BV Voorne een moeizame zege op streekgenoot Hurricanes uit Spijkenisse. De Brielsen klommen daardoor naar de tweede plaats van de ranglijst.

In de eerste periode kampte BV Voorne nog met wat vermoeidheid van een trainingskamp op Terschelling. Er werd veel balverlies geleden, aanvallen liepen traag en rommelig en het hele team leek last te hebben van de spanning. Dit resulteerde na 9 minuten spelen in een tussenstand van 3-11 in het voordeel van Hurricanes.

Fastbreaks
In de tweede periode kwam Voorne steeds meer los en werd de achterstand door enkele goede fastbreaks van de van een blessure teruggekeerde Nienke Moll omgebogen naar een voorsprong. De ruststand na deze prima periode was 24-15.

Tien punten
Na de rust probeerden de bezoeksters met een press de opbouw van Voorne te verstoren, maar, de thuisclub hield de voorsprong steeds op zo'n tien punten. Komende zaterdag speelt BV Voorne weer thuis tegen SBU uit Utrecht. De heren van BV Voorne spelen om 16.30 thuis tegen Jump uit Hellevoetsluis.