[DAGBOEKNOTITIES] File | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
DAGBOEKNOTITIES

File

  •   25 keer gelezen   Actueel

Bent u ook zo gek op records? De warmste dag in oktober ooit, de koudste zomernacht, de droogste zomer, ik ben altijd trots op dergelijke records. Het geeft je het gevoel iets belangrijks gepresteerd te hebben. Minder fijn zijn filerecords. Vorige week sneuvelden er weer bijna een paar. Wat zou toch de oorzaak zijn van al dat fileleed? Als je dat zou weten, had je misschien meteen de oplossing.

Gelukkig zijn er de sociale media. Daar leer je veel van. Er ontsponnen zich zwaar wetenschappelijke debatten over dit punt met degelijk onderbouwde argumentaties. Het is verbazingwekkend te zien hoeveel kennis er is en hoe goed mensen geïnformeerd zijn. Kort samengevat is de conclusie: alles is de schuld van De Ander. Wilt u weten hoe men tot dit inzicht komt, dan moet u even verder lezen.

Ten eerste zijn daar de vrouwen. Die kunnen niet rijden. Gepensioneerden ook niet. Dus als die kneuzen tijdens de spits nou eens lekker thuis bleven, dan zouden we al een heel eind verder zijn. Ten tweede is er de bevolkingsgroei. We zijn gewoon met veel te veel mensen, dat mag duidelijk zijn. De oorzaak weet iedereen: immigratie. Die tsunami aan buitenlanders die over 'ons mooie landje' is komen aanrollen, het is de pest voor ons wegverkeer. Op dit punt heb ik wel even zitten kauwen. Hoe zat dat nou? Al die immigranten zaten toch juist thuis op hun luie kont met een vette uitkering niks te doen, dankzij linkse politici? Kennelijk had ik iets gemist en waren ze onlangs fanatieke forenzen geworden (die immigranten, niet de politici).

Regeringsfunctionarissen hebben trouwens nog meer op hun kerfstok. Zij zorgen ervoor dat 'in hun eigen reisgebied' (in het westen van het land dus) de infrastructuur alsmaar verbeterd wordt, met vele meters extra asfalt. En de rest van het land? Daar moeten mensen zich maar zien te redden op middeleeuwse hobbelige zandwegen. Ja, het leven op het platteland gaat niet altijd over rozen, daar kunnen we zelfs hier op westelijk Voorne over meepraten.

Dan zijn er nog de webwinkels. Omdat jan en alleman zijn spullen tegenwoordig in webwinkels bestelt, sukkelen er duizenden bestelbusjes over 's heren wegen. Als iedereen weer gewoon naar zijn buurtwinkel ging, dan zou die onzin afgelopen zijn. (Alweer een doordenkertje: zouden die buurtwinkels dan niet bevoorraad moeten worden? En als ze er al naartoe zouden willen, waar zouden al die dorpelingen vandaag de dag nog zo'n buurtwinkeltje moeten vinden?)

Gelukkig worden er ook nog wat simpele oplossingen genoemd. Een spitstax heffen voor iedereen die zich tijdens spitsuren op de weg begeeft. Of juist belastingkorting voor wie thuis blijft. Nog simpeler: aan iedereen die stilstaat in een file een fikse boete uitdelen. Reken maar dat die treuzelaars dan het gaspedaal weten te vinden. De basis van het probleem is al vele jaren geleden benoemd: als iedereen gewoon lekker doorrijdt, dan zijn er gegarandeerd geen files. Was dat niet een uitspraak van Cruijff?

Nog meer tips? Deel ze met ons onder dit bericht in de webeditie. Dan kan iedereen ervan profiteren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>