Afbeelding
Foto: Martin van Gurp

Gezellige Fancy fair in de Ommeloop in Brielle

Actueel 723 keer gelezen

Brielle - Aanstaande zaterdag 17 november is er in Brielle in het complex van de Ommeloop in gebouw Vlinderhof 4 voor het zesde achtereenvolgende jaar een fancy fair. Opvallende figuur achter een van de vele kramen is mevrouw Lakerveld.

"Ik ben 90 jaar en kweek onder andere geraniums. Als het ooit zo ver is, ga ik er pas achter zitten. Maar voorlopig ben ik daar nog veel te fit voor." Mevrouw Lakerveld kweekt plantjes, zaait uit, stekt en splitst. Ze doet 'alles' voor haar planten. "En aanstaande zaterdag ga ik ze verkopen met als doel een aardige cent binnen te halen." Met de opbrengst koopt mevrouw Lakerveld buitenplanten, bloembollen, tuinaarde en tuingereedschap. Want samen met enkele trouwe vrijwilligers, hebben de bewoners rond de Ommeloop perken aangelegd en doen ze het onderhoud daarvan. "We mogen dat van de gemeente en de huisbaas doen op voorwaarde dat wij alle kosten en al het werk voor onze eigen rekening nemen. En met die tuinklus wil ik graag nog een tijdje doorgaan."

Dus wat mevrouw Lakerveld betreft: kom naar de Ommeloop tussen 10.00 uur en 14.00 uur en koop plantjes, puzzels, huishoudelijke artikelen en wie weet alvast leuke cadeautjes voor vijf december, onder het genot van een snack, eigen gemaakte soep of een kop koffie met koek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant