Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Uniek rollatorpad door de tuin van 'Op Aarde'

Actueel 303 keer gelezen

Brielle - Op zorgboerderij Op Aarde bieden ze een activerende en zinvolle dagbesteding voor mensen die last hebben van dementie of sociaal isolement. Ze motiveren mensen om te bewegen op en rond de boerderij: het naar buiten laten van de schapen en geiten, het voeren van de kippen, het verzorgen van de dieren, de moestuin en het bereiden van de warme maaltijd.

Ze bestaan inmiddels al weer 6 jaar en bieden op doordeweekse dagen dagbesteding aan voor twee groepen: één van 11 deelnemers en één van 8 deelnemers. Naast de zorgboer zijn er voor de begeleiding altijd een verzorgende en activiteitenbegeleider van de Catharina Stichting. Ook zijn er altijd drie of vier vrijwilligers. Zij helpen bij het vervoer, koken, of één van de andere activiteiten. Nieuwe vrijwilligers zijn nog van harte welkom!

De Stichting Vrienden Op Aarde bestaat inmiddels ook 6 jaar en heeft al gezorgd voor een groot aantal extra's: een duofiets met trapondersteuning, een kasje, parasols op de terrassen, gereedschap en de bus. Afgelopen periode hebben zij dankzij fondsen en donateurs kunnen sparen voor de aanleg van een rollatorvriendelijk tuinpad. Zo kunnen ook deelnemers die minder goed ter been zijn genieten van wat er allemaal groeit en bloeit in de moestuin. Eind oktober is begonnen met de aanleg. In de loop van de maand november is het klaar.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant