Afbeelding
Foto: Phéline

Toneel, Muziek & Film in BREStheater!

Actueel 181 keer gelezen

Brielle - Een druk en afwisselend weekend hebben ze voor de boeg. Met voor ieder wat wils! Vrijdagavond trappen ze af met de inmiddels uitverkochte toneelvoorstelling 'Ma'. Zaterdag gaat het allemaal om de muziek en zondagavond kunt u heerlijk genieten van een prachtige filmhuisfilm. En dat allemaal uiteraard in BREStheater.

Solostories – Ma
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? 'Ma' is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De voorstelling is inmiddels uitverkocht. Mocht u kaarten hebben, dan kunt u zich nog wel opgeven voor de, gratis, inleiding voorafgaande aan de voorstelling in de theaterzaal. Stuur daarvoor een mail naar kaartverkoop@brestheater.nl

Vrijdag 16 november 20.30 uur in BREStheater / Tickets € 20.00 / Inleiding om 19.45 uur

De nieuwe FLAIRCK – Full House
Na een succesvolle periode van vele jaren met meer dan 22 albums en talloze concerten over de hele wereld, wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van Flairck en wordt de fakkel doorgegeven aan een nieuwe generatie.

De nieuwe Flairck geeft, onder leiding van gitarist en bassist Pablo Ortiz, die sinds 2007 deel uit maakt van de band, een line-up van getalenteerde jonge muzikanten een kans. Het gaat hier over de bassist en componist Joris Vanvinckenroye en de drie virtuoze violistes Liesbeth Lambrecht, Mart Flecijn en Zhazira Ukeyeva.

Dit team creëert een fonkelnieuw Flairck-geluid dat de prachtige traditie van de band in ere zal houden onder goedkeurend oog van de oorspronkelijke oprichters Peter Weekers en Erik Visser. De welbekende unieke stijl, boordevol stuwende energie en indrukwekkende instrumentale virtuositeit, zal nieuwe horizonten verkennen.

De nieuwe voorstelling 'Full House', een onvergetelijke explosie van kleur en geluid, combineert kersverse muziek met verrassende versies van enkele klassiekers uit het repertoire van de band. Een unieke ervaring van muziektheater met verhaal en muziek, geïnspireerd door de mysterieuze drievoudige Griekse lotsgodin Moira. Zij schudt de kaarten van het lot, verrassend vormgegeven door de unieke stijlen van de drie violistes in de band. De voorstelling is een uitnodiging voor het publiek om verleden, heden en toekomst te beleven van deze legendarische akoestische band met zijn typische klankkleur, theatrale humor en instrumentale intensiteit.

Dit is de nieuwe Flairck. Andere gezichten, zelfde spirit. Bekend en toch nieuw. Een hedendaagse toenadering tot oude tradities.

Zaterdag 17 november 20.30 uur in BREStheater / Tickets € 20.00

The Leisure Seeker

Een Italiaans-Franse film van Paolo Virzi uit 2017. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Zadoorian. John en Ella Spencer hebben al ruim vijftig jaar een gelukkig huwelijksleven. Op een morgen vertrekt het bejaarde koppel stiekem op een laatste plezierreis zonder dat ze hun volwassen kinderen op de hoogte hebben gebracht. Ze gaan ervandoor in hun oude vertrouwde kampeerauto, die ze 'The Leisure Seeker' hebben gedoopt. Onderweg herbeleven ze hun passie voor het leven en voor elkaar tijdens een reis vol emotie en verrassingen.

Zondag 18 november 19.30 uur in BREStheater / Tickets € 5.00

En er is dit najaar nog veel meer te beleven in BREStheater! Het volledige programma van dit seizoen is te bekijken via www.brestheater.nl. Hier kunt u ook 24/7 kaarten bestellen. De Theaterkassa is open op woensdag en donderdag van 9.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdag van 14.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling.

Bladert u liever offline door het aanbod? Kom dan naar Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES en haal de gratis theaterbrochure op!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant