Baby geboren? Maak van je roze wolk geen rookwolk! | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Foto:

Baby geboren? Maak van je roze wolk geen rookwolk!

  •   122 keer gelezen   Actueel

Brielle - Een kindje geboren? Gefeliciteerd! Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan er bij iedereen brand ontstaan. Maar gelukkig kun je zelf veel doen om je gezin hiertegen te beschermen.

De ouders van het eerstgeboren kind in de maand oktober zijn allemaal benaderd door de gemeentes binnen de Veiligheidsregio Rotterdam. In Brielle was dat Dillan James Smit. Hij is geboren op 16 oktober. Zijn ouders kregen van de brandweer een koffertje met daarin brandveiligheidsinformatie. Bernadette Bakker, Coördinator van het Brandweer Informatie Centrum (VRR) ging vorige week bij hen op bezoek om het koffertje te overhandigen.

Brandpreventieweken
Brandweerkorpsen en gemeenten houden deze actie in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017. Thema van deze week is 'Hé, doe de deur dicht!'. Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus bij de brandveiligheid in huis. De informatie die deze maand verstrekt wordt helpt de brandveiligheid te vergroten. In de koffer zit naast voorlichtingsmateriaal onder andere een rookmelder en brandweerslabbetje.

Doe de deur dicht!
Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Gesloten deuren zorgen er namelijk voor dat de verspreiding van giftige rook – de grootste bedreiging bij brand – beperkt wordt. Je hebt hierdoor meer kans en tijd om veilig te vluchten.

Rookmelders
Hang ook werkende rookmelders op. Als je slaapt ruik je namelijk niks. Je wordt dus niet wakker van rook. Rookmelders zijn daarom van levensbelang. Hang overal rookmelders waar brand kan ontstaan en in de ruimtes waarin je ligt te slapen. Test je rookmelders regelmatig en vervang de batterij op tijd.

Vluchtplan
Beoefen na je kraamtijd je vluchtplan. Als je bijvoorbeeld twee jonge kinderen hebt, is het goed om met je partner of huisgenoot af te spreken via welke weg je het huis ontvlucht en hoe je dat doet. Neem jij bijvoorbeeld de baby mee en je partner de kleuter of juist andersom? Met een baby in huis stapelen wasgoed en andere (baby)spullen zich al snel op. Zorg ervoor dat je vluchtweg vrij blijft van wasgoed, speelgoed en de kinderwagen.

Meer weten?
Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Ga naar www.verkleindekansopbrand.nl en verklein de kans op brand!

In het kort
Sluit binnendeuren en zorg dat je rookmelders altijd kunt horen. Door een goede voorbereiding weet je wat je moet doen als het noodlot toeslaat.

Foto: Wil van Balen


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>