Afbeelding
Foto: Wil Crooymans

Americana van de bovenste plank in 't Kont van het Paard

Actueel 395 keer gelezen

Brielle - FolkClub Brielle sluit op 9 december het kalenderjaar 2018 af met een bijzonder optreden van de groep Tip Jar. Tip Jar is een duo bestaande uit pianist Bart de Win en zijn vrouw Arianne Knegt. Zij worden regelmatig bijgestaan door Harry Hendriks. Bart de Win speelde lange tijd samen met Gerard van Maasakkers. Sinds 2012 toert hij met de wereldberoemde Iain Matthews in de vernieuwde Matthews Southern Comfort. Daarnaast trekt Bart met Tip Jar door het land.

Tip Jar brengt liedjes over het leven ten gehore in de traditie van de Amerikaanse muziek uit de 60-er en 70-er jaren. Muziekkrant Oor omschreef hun muziek als Americana voor gevorderden. Johan Derksen noemde hen de Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris. Tip Jar bestaat uit Bart de Win (gitaar, piano en zang), Arianne Knegt (zang) en Harry Hendriks (gitaar, banjo en zang).

Het optreden van Tip Jar vindt plaats op zondag 9 december in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

In januari komt de Vlaamse groep "Brisk" naar Brielle. Deze nieuwe band is gespecialiseerd in Ierse muziek. Meer informatie is te vinden op www.folkclubbrielle.nl, de website van FolkClub Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant