De oliebol van 2018: Super knapperig, erg lekker, top oliebol! | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Het testpanel is eruit.
Het testpanel is eruit. (Foto: PR)

De oliebol van 2018: Super knapperig, erg lekker, top oliebol!

  •   102 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Al sinds oktober zijn de oliebollen van Meesterbakker Voskamp elke zaterdag verkrijgbaar in de 17 Voskamp-winkels. Toch introduceerde deze bakkerij uit Spijkenisse vorige week 'pas' hun oliebol van dit jaar. Dat vraagt om enige uitleg. En die geeft Arnold Kabbedijk, leidinggevende en verantwoordelijke voor het gehele oliebollenproces bij Meesterbakker Voskamp, graag.

'Elk jaar stappen wij in december  over naar de nieuwe oogsten als het gaat om bloem, rozijnen, krenten en appels voor onze oliebollen. En omdat het ene bloem het andere niet is, vindt het traject van bakken, proeven en aanscherpen elk jaar opnieuw plaats. Tot de perfecte oliebol weer is bereikt.'

Testpanel
Omdat over smaak valt te twisten, besloot Meesterbakker Voskamp om dit jaar haar klanten bij dit traject te betrekken. In oktober kwam de oproep: 'Wie wil er plaatsnemen in ons oliebollen-testpanel? En ons helpen bij de ontwikkeling van de oliebol die Meesterbakker Voskamp dit jaar in december in haar winkels zal aanbieden?' Vele enthousiaste reacties volgden; waaruit 20 panelleden werden geselecteerd. Zij werden uitgenodigd in de bakkerij in Spijkenisse, om in twee sessies tot een perfecte oliebol te komen.

'In de eerste sessie heeft ons panel vijf varianten van onze oliebol met krenten en rozijnen getest en beoordeeld op onder andere uiterlijk, vulling, luchtigheid, smaak en knapperigheid. De oliebol die als beste uit deze eerste sessie kwam, hebben we in de tweede sessie geoptimaliseerd', legt Arnold uit. 'Het panel was kritisch, gemotiveerd en erg enthousiast. Voor ons ook een leuke ervaring en zeer leerzaam.'  Het test-panel omschreef de 'winnende' oliebol onder andere als super knapperig, erg lekker en goed gevuld.

Verkrijgbaar
Tot 1 januari is de oliebol die door het oliebollen-testpanel als beste is getest van maandag tot en met zaterdag verkrijgbaar in alle 17 Meesterbakker Voskamp-winkels. Op 31 december zijn alle winkels geopend van 8.00 tot 16.00 uur. Op zondag 30 december zijn de winkels Nieuwstraat (Spijkenisse), Struytse Hoeck (Hellevoetsluis), Veerplein en De Loper (Vlaardingen), Hoogvliet en Rhoon geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Net als voorgaande jaren worden er ook oliebollen (met en zonder vulling) en appelbeignets verkocht vanuit een tent bij de bakkerij aan de Ohmweg in Spijkenisse. Deze tent is op 30 en 31 december geopend van 8.00 tot 16.00 uur.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>