Afbeelding

Bioscoopfilm Kenau te zien in Museum Den Briel

Actueel 283 keer gelezen

Brielle - Op 27 december a.s. wordt in het museum van Brielle de film Kenau vertoond. Deze spannende, historische film is een vakantie-activiteit bij het verhaal dat het museum vertelt: het verhaal over De Tachtigjarige Oorlog. Kenau kwam uit in 2014. De film werd geregisseerd door Maarten Treurniet en geproduceerd door Fu Works. De hoofdrol wordt gespeeld door Monic Hendrickx.

Kenau Simonsdochter Hasselaer (1526-1588/89) is bekend is geworden door haar moedige verzet bij de verdediging van Haarlem tegen het Spaanse leger in 1572. Volgens de overlevering voerde zij een leger aan dat alleen uit vrouwen bestond. De film wordt vertoond op donderdag 27 december om 10.30 uur en 15.00 uur. Aanmelden is niet verplicht. Maar wie zeker wil zijn van een stoel, kan beter wel reserveren: info@historischmuseumdenbriel.nl. De film is door Kijkwijzer geschikt verklaard voor kinderen ouder dan 12 jaar. Er wordt gewaarschuwd voor geweld en grof taalgebruik.

Toegang
De normale toegangsprijs voor het museum is van toepassing; kortingsregelingen zijn van toepassing; met Museumkaart, ICOM-kaart, Rotterdampas en Rembrandtkaart is de toegang gratis. Voor het bijwonen van de film wordt geen toeslag gevraagd. Bij de vertoning zal warme chocolademelk geserveerd worden.

Kerstcadeaus knutselen
Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen en hun ouders in het Historisch Museum Den Briel lichtjes knutselen. Leuk als kerstcadeau onder de boom. Alle materialen zijn aanwezig. Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.

Adres: Markt 1, Brielle
Telefoon: 0181-475475
Algemene info www.historischmuseumdenbriel.nl
Facebook https://www.facebook.com/pages/De-Tachtigjarige-Oorlog- Historisch-Museum-Den-Briel/118270701695580
Twitter: @MuseumDenBriel Instagram: @museumdenbriel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant