Sammy en Ron Arensman met in het midden Marleen Marree. (Foto: Jos Uijtdehaage)
Sammy en Ron Arensman met in het midden Marleen Marree. (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: JosUijtdehaage

Verborgen leed achter een tatoeage

Actueel 1.098 keer gelezen

Brielle - Afgelopen week vond de bijeenkomst 'Stop het Pesten' plaats bij Angel & Demon Tattoo & Piercing in de Voorstraat. Hier deed de 16-jarige Marleen Marree uit Oostvoorne haar verhaal over hoeveel impact het pesten op school heeft gehad op haar. Zoveel, dat zij zichzelf verminkt heeft door in haar armen te snijden. En deze littekens zal zij haar hele leven bij zich dragen.

Sammy en Ron Arensman van Angel & Demon krijgen regelmatig jonge mensen in de zaak die slachtoffer zijn van pesten. Dit aantal neemt toe en er is zeker elke 14 dagen iemand in de salon die zichzelf verminkt. Deze slachtoffers komen dan vaak met hun ouders vragen of de littekens verborgen kunnen worden met een mooie tattoo, omdat ze zich hiervoor schamen en een nieuwe start willen maken. Het is belangrijk om hier niet steeds aan te worden herinnerd of te merken dat anderen naar hun littekens kijken.

Om meer bekendheid te geven aan pesten, groepsdruk en zelfverminking vanuit de praktijk is de bijeenkomst georganiseerd. Marleen liet hierbij ook haar tattoeage zien, gemaakt door Sammy. Prachtige pioenrozen die zo op haar arm met littekens zijn aangebracht, dat slechts met heel veel moeite de littekens nog te zien zijn. Maar hoe mooi het ook is geworden, de boodschap is ook duidelijk: pesten moet stoppen! Daarom is Angel & Demon een campagne gestart op facebook en in de winkel: ze vragen klanten en facebook-vrienden om berichten massaal te delen. En om vooral ook veel erover te praten, want ook dat helpt!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant