Afbeelding

Het belang van bewegen en voeding bij dementie

Actueel 282 keer gelezen

Brielle - In het Alzheimer Café Brielle is op woensdagavond 9 januari a.s. dementiedeskundige, spreker en auteur Ruud Dirkse te gast. Van zijn hand verschenen diverse boeken, waaronder 'Handig bij dementie" (co-auteur Lenie Vermeer) en meer recent "Wat beweegt jou?" (samen geschreven met de bekende oud-atlete Olga Commandeur).

Gesproken wordt over het belang van bewegen en (goede) voeding voor ouderen en met name voor mensen met dementie. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Ook op oudere leeftijd levert beweging nog veel positieve effecten op voor lichaam en geest. Waarom is bewegen zo goed, met name voor ouderen en mensen met dementie? Het heeft positieve effecten op verschillende aspecten van gezondheid en kwaliteit van leven en het zorgt voor een grotere weerbaarheid. Bovendien is het bevorderlijk voor de eetlust en de spijsvertering.

Voeding is een steeds belangrijker onderwerp in de zorg voor mensen met dementie. Welke voedingsstoffen zijn goed voor mensen met dementie en welke niet en vooral waarom? Hoe kan je ondervoeding voorkomen en welke voeding heeft invloed op de werking van medicatie? Wat is de invloed van voeding op het brein? Hoe kan je iemand met dementie stimuleren om te eten? O.a. deze vragen komen aan bod deze avond. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw eigen vragen en het delen van ervaringen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Toegang en deelname gratis.

Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant