Het project leverde niet alleen een prachtige kerstmusical op, maar ook een hechte groep leerlingen.
Het project leverde niet alleen een prachtige kerstmusical op, maar ook een hechte groep leerlingen.

Leerlingen van Bahûrim vertolken 'Scrooge' op humoristische wijze

Actueel 308 keer gelezen

REGIO - Dat 'A Christmas Carol' geschreven door Dickens het onderwerp zou zijn voor de jaarlijkse kerstmusical, was al lang bekend bij de begeleiders, maar op welke wijze het verhaal zou worden uitgebeeld, mochten de spelers dit jaar zelf bedenken.

Onder leiding van theaterdocente Sylvia LaVos hebben de leerlingen 3 maanden hard gewerkt om zelf tot een uitwerking van het boek van Dickens te komen. Het script hebben zij al improviserend geschreven! Dat heeft niet alleen een prachtige kerstmusical opgeleverd, maar ook een hechte groep leerlingen. Scrooge was in deze hedendaagse versie een gierige vrouw en de 3 geesten lieten van zich horen door een uitvoering van "carol of the bells" van Metallica en het gezongen levenslied: "Leef alsof het de laatste dag is".

Hedendaags
Sylvia LaVos heeft de spelers en speelsters vele vrijdagmiddagen theater les geboden en dat was te zien in het eindresultaat. Hoewel het verhaal op de voet werd gevolgd, was het zo begrijpelijk en in hedendaagse taal geschreven dat de leerlingen van diverse basisscholen uit Brielle en Oostvoorne genoten van de humor en het enthousiaste spel van de 20 leerlingen. De docenten Lindenbergh en Clement leverden een grote bijdrage aan de kostuums en zorgden voor de organisatie van de kerstmusical. De man van mevrouw Clement mocht de belichting en geluid regelen, maar ook daarbij was geen script voorhanden. Uiteindelijk heeft de improvisatie op verschillende niveaus een prachtige musical opgeleverd.

Perfecte uitvoering
Na 3 uitvoeringen voor leerlingen werd voor ouders, familieleden en overige belangstellenden nog een laatste en perfecte uitvoering gegeven op donderdagavond. Het daverende applaus na de voorstelling zal de spelers en de begeleiders nog lang heugen en dat is dik verdiend.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant