Afbeelding
Foto: Mattias de Smet

"Brisk": levendig Iers in 't Kont van het Paard

Actueel 282 keer gelezen

Brielle - FolkClub Brielle opent het kalenderjaar 2019 met een gloednieuwe Vlaamse formatie die opereert onder de naam "Brisk". Brisk is een kwartet met gevestigde namen dat zich focust op Angelsaksische en Bretonse muziek.

Niet zo verwonderlijk, als je weet dat Gunnar Van Hove (Ierse fluit en whistles) en Jeroen Knapen (gitaar) deel uitmaken van deze band. Zij speelden enkele jaren geleden met hun groep "Daou" op diverse internationale podia. Als fluitist van de band Moragh, leerde Gunnar Wim Moons kennen. Wim is ruim 20 jaar gesetteld in de Keltische wereld. Als zanger en bodhran-speler stond hij al met diverse bands op binnen- en buitenlandse podia. De gevoelige snaar wordt bestreken door Naomi Vercauteren. Naomi is specialiste in de Ierse fiddle-muziek en maakt het plaatje helemaal compleet. Brisk staat garant voor een flinke brok energieke muziek.

Brisk bestaat uit Naomi Vercauteren (viool), Gunnar Van Hove (Ierse fluit en whistles), Jeroen Knapen (gitaar) en Wim Moons (zang en bodhran). Het optreden van Brisk vindt plaats op zondag 13 januari in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee. In februari komt de Groningse groep Itchey Fingers naar Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant