Afbeelding

Theatervoorstelling Swingende Zinnen

Actueel 256 keer gelezen

Brielle – Op donderdagavond 7 februari, in BREStheater, ontmoeten talenten elkaar in de theatervoorstelling Swingende Zinnen. Twee jonge schrijvers en twee singer-songwriters, verhalen die als muziek in je oren klinken en muziek met een goed verhaal. De muziek komt deze avond van Flip Noorman en Kiki Schippers, de woorden van Alex Boogers en Özcan Akyol, ook bekend als Eus. De presentatie is in handen van Jan Hoogendoorn.

De schrijver Alex Boogers woont en werkt in het Naamloze Gat (Vlaardingen), onder de rook van Rotterdam. In 2016 werd Boogers winnaar van de Nederlandse Boekhandelsprijs en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs met het boek 'Alleen met de goden'. Öczan Akyol is columnist en schrijver van o.a. de semiautobiografische bestseller Eus. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste literaire schrijvers van zijn generatie. Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2017 won ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 'Er Spoelen Mensen Aan'.

Zanger en kleinkunstenaar Flip Noorman won in 2014 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2018 heeft Noorman zijn eigen album uitgebracht "de Big One". Stuwende beats, een rauw stemgeluid en licht vervreemdende liedteksten vormen het handelsmerk van Flip Noorman. Met deze ingrediënten heeft hij in korte tijd een zekere faam verworven in de Nederlandse kleinkunstwereld.

Kaarten à € 17,50 zijn te koop bij www.brestheater.nl, www.bzhd.nl en Boekhandel Hoofstuk Een.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen, via de docent Nederlands van hun school, gebruik maken van een mooie kortingsactie. Want deze voorstelling wil je niet missen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant