Afbeelding

Belangrijke overwinning dames BV Voorne

Actueel 228 keer gelezen

Brielle - De thuiswedstrijd van zaterdag 12 januari tegen de dames van DAS uit Delft stond in het teken van de eerste plaats op de ranglijst. Daarnaast wilden de Brielse dames revanche voor de verloren uitwedstrijd in het begin van het seizoen.

De wedstrijd was bij de trainingen al weken onderwerp van gesprek, omdat DAS 1 van de sterkste tegenstanders is van deze competitie. Door de blessures van Shelley van Oosterhout, Evelyn Parlevliet en Carolien van Hasselt en vakantie van Nienke Moll, moest een beroep worden gedaan op "good old" Marja Eland.

Wedstrijdverloop
Voorne koos deze keer niet voor de vertrouwde zone verdediging, maar door de goede schutters van DAS voor een "man to man" verdediging. Hierdoor kwam de tegenstander moeilijk in schotpositie en moest er hard gewerkt worden om tot een scoringskans te komen. Het initiatief lag vanaf het begin bij de Briellenaren. Iedere keer sloegen ze een gaatje van 5 a 6 punten, maar DAS kwam gelijk weer terug tot een paar punten. De rust werd bereikt met een 22-20 stand in het voordeel van Voorne. Ook na de rust bleef de wedstrijd in eerste instantie spannend en bleef het lang een echte wedstrijd tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd waren. Na de derde periode was de stand 34-32 voor de thuisploeg. In het vierde kwart liet Voorne zien hoe het team, aanvallend, mentaal, maar ook conditioneel gegroeid is en werd uiteindelijk verdiend met 53-41 gewonnen.

Het hele team verdient een compliment voor de manier waarop de overwinning bereikt werd. Als er al een uitblinker genoemd mag worden dan was dat Brigitte van Dongen die verdedigend en aanvallend ( 21 punten) liet zien wat ze in huis heeft.

De volgende thuiswedstrijd is op 26 januari om 14.30 tegen Rivertrotters uit Hardinxveld- Giessendam