Afbeelding

Klanten Wereldwinkel blij en plasticvrij!

Actueel 193 keer gelezen

Brielle - Elke keer een tasje kopen omdat u er een vergeten bent, hoeft niet meer! In de Wereldwinkel zijn boodschappentasjes voor een eerlijke prijs van verschillende materialen zoals katoen, muskietengaas, recycled rubber, oude spijkerbroeken en jute.

De tasjes van jute zijn kleurrijk en worden met de hand gemaakt in een klein fabriekje genaamd Earthbags in Calcutta in oost- India. Er werken 33 werknemers.
Jute is een prachtig materiaal, het wordt vaak "the golden fibre" genoemd vanwege de zijdeachtige glans en gouden kleur. Tegelijk is het heel sterk, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het groeit als rotatiegewas in de rijstvelden van India en heeft geen extra water en kunstmest of pesticiden nodig. Ook is het geschikt voor de veganisten.

De producten worden op een ambachtelijke wijze gemaakt en er wordt veel aandacht aan de vormgeving besteed. Alle modellen komen voort uit eigen design. De producenten krijgen training en advies en er wordt regelmatig gekeken naar verbetering wat betreft de producten, het proces en de arbeidsomstandigheden.

Op de website www.wereldwinkelbrielle/wereldwinkels.nl staat meer informatie over actie's en producten van de winkel met de blauwe luifel achter in de Voorstraat op nummer 73. Leuk om eens te kijken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant