Afbeelding

Themabijeenkomst RES en windmolenlocatie

Actueel 209 keer gelezen

Brielle - Op 23 januari organiseert de gemeente een themabijeenkomst over de Regionale Energie Strategie (RES) en de windmolenlocatie bij de Ondernemerspolder. Voor deze bijeenkomst zijn de raads- en commissieleden uitgenodigd, maar ook u en ondernemers zijn van harte welkom.

De RES gaat over een toekomstig energiesysteem dat betaalbaar, betrouwbaar, veilig en schoon is. Met als uiteindelijk doel een nagenoeg CO2 vrije energiehuishouding in 2050 voor Brielle, Voorne-Putten en de regio.

De gemeente heeft daarnaast een windopgave voor het realiseren van windmolens van 6-9MW in het gebied Ondernemingspolder nabij de N57 aan weerzijden van de Brielse Brug. Er is besloten om een haalbaarheidsvisie op te stellen om de mogelijkheden tot het realiseren van windenergie op de locatie aan de Ondernemingspolder te onderzoeken. 

Tijdens de themabijeenkomst zal over beide onderwerpen een presentatie gegeven worden. Het karakter van de themabijeenkomst is vooral informeren. Natuurlijk kunnen er verhelderingsvragen gesteld worden, maar op een later moment zal over beide onderwerpen opiniërend gesproken worden in de gemeenteraad. 

De themabijeenkomsten worden maandelijks georganiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant