Jesper Oranje zwom een nieuw nationaal Masterrecord op de 50 meter vlinderslag.
Jesper Oranje zwom een nieuw nationaal Masterrecord op de 50 meter vlinderslag.

Master record voor Duck- zwemmer Jesper Oranje

Actueel 349 keer gelezen

Brielle - In het weekend van 24 t/m 27 januari werd in Zwolle de Open Nederlandse Master Kampioenschappen gehouden. Deze wedstrijden zijn voor mannen en vrouwen boven de 20 jaar. Teneinde de wedstrijden eerlijk te laten verlopen, wordt er in eigen leeftijdsklasse gezwommen.

De Brielse vereniging De Duck was met een vrij grote delegatie afgereisd naar Zwolle. Kimberley van Buren opende wat De Duck betrof het toernooi. Zij verscheen aan de start voor de 400 meter vrije slag. Zij deed dat uitstekend met een prima tijd van 5.32.93 en zette zo de toon voor dit weekend. Op hetzelfde nummer kwam ook Lenneke Bagijn in actie. Zij zwom een tijd van 5.22.27, waarmee beide dames iets boven hun eigen persoonlijk record zwommen. Later op deze dag was het koningsnummer, de 100 meter vrije slag aan de beurt. Helaas kwamen een aantal Duckers door de vele aanmeldingen op de reserve lijst te staan. Erik Saan mocht deze afstand wel zwemmen bij de mannen 50+ en deed dat in 1.06.96.

De volgende dag werd begonnen met een estafette 4x100 vrij mix. Erik Saan, Céline Verhoef, Judith Kleinjan en Jesper Oranje zwommen gezamenlijk een tijd van 4.12.71. ,hetgeen goed was voor een 7e plaats in dit grote veld. Jesper Oranje was hier de grote animator en dat hij dit weekend in vorm was bewees hij door de 50 meter vlinderslag winnend af te leggen in een tijd van 0.24.92, hetgeen een Nederlands Master Record betekende in de categorie 25+. Ook overall was hij de snelste.

Op de 200 meter vrije slag was Céline Verhoef de snelste Brielse dame, gevolgd door Lenneke Bagijn en Judith Kleinjan. Allen zwommen in de categorie 20+. Kimberley van Buren was de enige Brielse dame die deze afstand zwom in de categorie 25+.Ook Erik Saan zwom deze afstand en deed dat zelfs in recordtijd .Jesper Oranje zegevierde ook op de 100 meter rugslag. Het medaillefeest was nog niet voorbij, want Judith Kleinjan, Leontine Groeneveldt, Lenneke Bagijn en Kimberley van Buren stonden aan het einde van deze dag op het ereschavot met het zilver om hun hals na de 4 x 50 m wisselslag. De volgende dag zwom Erik Saan de 800 meter vrije slag en een paar uur later stond hij weer aan de start voor de 4 x 100 meter wisselslag mix. Deze ploeg, die voorts bestond uit Leontine Groeneveldt, alweer Jesper Oranje en Lenneke Bagijn tikte als 5e aan. Zijn derde goud won Jesper Oranje op de 50 meter rugslag. Lenneke Bagijn waagde haar kans op de 200 meter vlinderslag 20+ (9e). Op de 50 meter vrije slag kwamen alle Duckers aan de start en wederom won Jesper Oranje eremetaal . Dit keer werd hij 2e. Céline Verhoef, Kimberley van Buren en Leontine Groeneveldt zwommen gedrieën de 100 meter schoolslag, waarbij de laatstgenoemde een pr. wist te zwemmen.

Dit succesvolle weekend werd afgesloten met de 4 x 50 m vrije slag dames. Ook dit leverde eremetaal op. Brons was er voor Kimberley van Buren, Judith Kleinjan, Céline Verhoef en Lenneke Bagijn. Het zoveelste bewijs dat men ook op gevorderde leeftijd plezier aan de zwemsport kan beleven. Zeker bij ZV De Duck.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant