Afbeelding

Grandioze Bruidsshow in het Catharina Gasthuis

Actueel 1.213 keer gelezen

Brielle - Woensdag 13 februari werd het Catharina Gasthuis voor één dag omgebouwd tot een heuse trouwlocatie. Alle bewoners ontvingen de week ervoor een uitnodiging voor de bruidsshow die plaats vond in 'Het Bastion' de grote zaal van het Catharina Gasthuis. Na maanden van voorbereidingen was daar de grote dag! De hele ochtend was er met man en macht gewerkt om alles klaar te zetten.

"Het Bastion" ging open om 13.45 uur. Er zaten als heel veel bewoners op de gang te wachten, andere bewoners werden opgehaald door de vrijwilligers. Alle bewoners kregen een corsage opgespeld en werden onder de ballonnen boog 'Het Bastion" in begeleid naar een plek. In de zaal stond een catwalk versierd met tule en ballonnen. Aan de lampen hingen bloemenslingers en pompons. Boven de bar hingen ballonnen. Er stonden bruidsjurken tentoongesteld van personeelsleden, vrijwilligers en familie. Een reactie van een bewoner was "Oh wat is de zaal prachtig versierd, dat had ik met mijn bruiloft niet."

Rond 14.15 uur begon Hans Biezemans, bestuurder van Catharina Stichting, met het openingswoord. Het eerste bruidspaar heeft de show geopend met een openingsdans. Daarna kwam de bruidstaart die uit 5 lagen bestond met daarop en tussen botercrème en echte witte rozen. Iedereen genoot van de taart en de koffie en thee. Daarna ging de bruidsshow verder met in het totaal 10 en 5 bruidskinderen die om de beurt over de catwalk voorbij kwamen. 1 Bruid was met 3 bruidsmeisjes die rozenblaadjes strooiden, deze meisjes stalen in 1 keer alle harten van de bewoners! Bij elke bruid vertelde dhr. Biezemans iets over de jurk en de bruiloft van de bruiden. Aan het einde kwamen alle bruiden terug en klonk het lied 'Engelen bestaan niet'. Daarna werd de bruidsshow afgesloten en was het de beurt aan 2 gitaristen genaamd Duo Vlaflip die gezellige herkenbare liedjes speelden en zongen. Er werd door de bewoners meegezongen en zelfs gedanst. De bewoners kregen bij terugkeer naar hun kamer nog een zakje met daarin traditioneel 5 snoepjes met een kaartje eraan. Een reactie van een bewoner over deze middag was "Ik kan wel huilen zo mooi was het allemaal vanmiddag. Bedankt dat jullie dit voor ons gedaan hebben!"

Deze middag is een succes geworden dankzij de samenwerking van de zorgteams, de horeca, team welzijn en de vele vrijwilligers. De bruiden waren personeelsleden uit de gehele Catharina Stichting. Wat prachtig om te zien hoe ze met vereende krachten vanuit de hele Catharina Stichting deze dag voor de bewoners hebben mogen verzorgen!

Dick Hagestein bedankt voor de prachtige bruidsboeketten en corsages die ze met veel korting hebben gekregen. Zoet met Elma bedankt voor de korting op de prachtige heerlijke taart!

Deze middag was onvergetelijk en er zal nog lang over nagepraat worden in het Catharina Gasthuis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant