Afbeelding
1 April Column

De aftrap

Actueel 270 keer gelezen

In bijna lenteachtige omstandigheden probeer ik mijn gedachten naar 1 april te verplaatsen om de eerste column van een reeks van zeven te produceren. Er zijn natuurlijk voldoende onderwerpen om aandacht aan te besteden.

Om te beginnen is daar het ambitieuze plan van het bestuur van de 1 April Vereniging om het ledental naar duizend op te schroeven. Al een aantal jaren schommelt het ledental zo rond de 600 en het is de wens van het bestuur om daar eens verandering in aan te brengen. Dan denk ik duizend? Zo weinig? De gemeente Brielle telt ongeveer 17.000 inwoners, dan moet duizend leden (ca. 6 procent van het totale inwonertal) toch een gemakkelijk te halen aantal zijn? Duizenden aanmeldingskaarten zijn er in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal verspreid en ik las In de lokale kranten dat de actie succesvol is en de vereniging nu ongeveer op 900 leden zit. Ik vind dat te weinig. De inlevertermijn is inmiddels wel verlopen maar ik ben ervan overtuigd dat als u zich nu nog als lid aanmeldt u zeer welkom bent. Het bestuur riep destijds op om gewapend met een bosje aanmeldingskaarten de buren, familie en bekenden aan te spreken om toch maar lid te worden. Nu ik ben niet zo'n goede colporteur, dus ik probeer het maar op deze manier. Dit alles onder het motto: 1 April vieren doe je samen, hetgeen de nieuwe slogan is zoals die in de nieuwe website van de vereniging geïntroduceerd is.

Ik heb hem even bekeken en ik werd direct getroffen door de foto van de twee hoofdrolspelers op 1 april, namelijk de twee lokale "kemphanen" admiraal Lumey en de in het spel naamloze Spaanse Commandant. Zij kijken elkaar onverschrokken recht in de ogen en geven blijk klaar te zijn voor de strijd, zoals die over anderhalve maand weer in Den Briel ontbrandt. Deze beeltenis staat in het teken van het herdenken van onze grootste schilder Rembrandt, die dit jaar precies 350 jaar geleden stierf. Lumey en de Spaanse Commandant zijn misschien klaar om verbaal de degens te kruisen, er moet in Den Briel toch nog veel gebeuren in de aanloop naar 1 april. De spelers ontmoeten elkaar deze week voor het eerst voor een workshop acteren, waarna in de komende weken stevig geoefend zal worden om het spel vlekkeloos te laten verlopen. Met in het achterhoofd dat het jubileumjaar 2022 relatief niet zo ver weg meer is en het de intentie is om dan extra "uit te pakken".

Wie er wel bijna klaar voor zijn zijn de dames van de Geuzennaald. Zij zijn al maanden bezig om weer een groot assortiment kleding te vervaardigen en ze zijn in voorbereiding voor een modeshow die dit jaar op 2 maart in de Infirmerie zal worden gehouden. Houdt de berichtgevingen in de gaten!
KS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant