Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Voorlichtingsavond op 't Maerlant Brielle

Actueel 505 keer gelezen

Brielle - Op donderdagavond 21 februari heeft er op 't Maerlant Brielle een mbo-voorlichtingsavond plaatsgevonden voor de leerlingen uit de tweede klas van het vmbo (LWOO+/BB/KB/TGL). Deze voorlichting werd gegeven door oud-leerlingen van het Maerlant.

De tweedeklas-leerlingen staan op het punt om een profiel te kiezen voor de derde klas bovenbouw. De meeste leerlingen weten nog niet precies wat zij willen worden, laat staan dat ze weten welk profiel het beste bij hen past. Door middel van deze voorlichtingsavond en de Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)-lessen die deze leerlingen volgen, hopen ze dat ze een weloverwogen keuze kunnen gaan maken.

Het idee voor deze avond is een jaar of vijf geleden ontstaan. Uiteindelijk heeft een drietal collega's het idee verder uitgewerkt en dit resulteerde twee jaar geleden in een eerste voorlichtingsmiddag voor vmbo LWOO+/BB/KB. Met een klein groepje oud-leerlingen hebben ze een middag kunnen vullen en dit bleek een succes. Vorig jaar bedachten ze dat het ook voor de ouders interessant was om deze voorlichting met hun zoon/dochter bij te wonen. Hier hebben ze leuke reacties op gehad. Reden voor hen om deze avond elk jaar terug te laten keren.

Dit jaar heeft ook vmbo TGL zich bij hen aangesloten. (Zij organiseerden ook al enige jaren een eigen bijeenkomst met oud-leerlingen voor het derde leerjaar.) Dit heeft geresulteerd in een opkomst van zo'n 65 oud-leerlingen die iets kwamen vertellen over in totaal 35 verschillende mbo-opleidingen.

Deze oud- leerlingen volgen nu mbo-opleidingen op het Zadkine, Albeda, STC Brielle, STC Rotterdam Grafisch Lyceum Rotterdam, Techniek College, Kappersacademie, en Hout &Meubilering College Rotterdam in verschillende studierichtingen, zoals opleidingen voor logistiek, beveiliging, secretaresse, gastvrouw, junior accountmanager, onderwijsassistent, patisserie, bakker, techniek, pedagogisch medewerker, luchtvaartdienstverlening, chemisch fysisch analist en International Business Studies.

De studenten ontvingen in maximaal drie ronden een groep leerlingen met hun ouders. Door middel van een digitale presentatie en/of filmpjes vertelden zij wat hun opleiding inhield en welke vaardigheden de leerlingen nodig hebben om te kunnen slagen in het mbo.

Ze hopen dat de leerlingen een productieve avond hebben gehad en dat zij met de juiste informatie een goede keuze kunnen maken voor de komende jaren op 't Maerlant.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant