Afbeelding

Winst en verlies voor BV Voorne

Actueel 164 keer gelezen

Brielle - De heren van Voorne speelden dit weekend de derby tegen koploper Hurricanes uit Spijkenisse. Het verschil op de ranglijst ( nummer 1 tegen nummer 6) was in de wedstrijd niet te zien. De Briellenaren verdedigden goed en met snelle fast breaks werd er veel gescoord.

De rust werd bereikt met een mooie voorsprong van 22-29 voor Voorne. In de tweede helft werd de voorsprong al snel uit handen gegeven en ontstond er een spannende wedstrijd. Na de derde periode hadden de Hurricanes een klein gat geslagen van 5 punten, maar keer op keer kwam Voorne terug in de wedstrijd. Met nog 7 seconden te spelen was het verschil 1 punt in het nadeel van de Briellenaren. Het lukte Voorne niet meer om dit nog in te halen en uiteindelijk werd de wedstrijd met 54-52 verloren. Volgende week krijgt Voorne een kans op revanche omdat zij dan gastheren zijn voor de Hurricanes in sporthal de Dukdalf om 16.30.

Dames

De dames van Voorne moesten het deze keer opnemen tegen SBU, de hekkensluiter in de competitie uit Utrecht. Voorne startte sterk en door een aantal intercepties stond het al snel 2-12. Hierna kwam er wat onrust in met name het aanvalsspel en werd er door slecht passen veel balverlies geleden. SBU kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam terug tot 17-24 bij rust. In de derde periode stelde Voorne orde op zaken en werd de voorsprong weer uitgebouwd naar 14 punten. In het laatste kwart kwam SBU nog even terug tot 9 punten, maar door een aantal goed uitgespeelde aanvallen werd het verschil uiteindelijk nog 20 punten. Met een overwinning van 33-53 gingen de dames weer terug naar Brielle. De wedstrijd was zeker niet goed, maar omdat de inzet en teamspirit altijd aanwezig zijn, winnen de dames ook wedstrijden waarin het wat minder soepel gaat. Zaterdag 9 maart wacht de lastige thuiswedstrijd tegen de dames van Hurricanes uit Spijkenisse om 14.30 in de Dukdalf in Brielle.