Afbeelding

Cindy Peress met Ruben Klavers live in 't Kont van het Paard

Actueel 557 keer gelezen

Brielle - Zondagmiddag om 15.00 zal Cindy Peress met Ruben Klavers op het podium staan in 't Kont van het Paard.

Cindy staat bekend als een zeer eigenzinnige artiest. Als Amerikaanse muzikant is zij in 1979 naar Nederland gekomen om hier haar carriere voort te zetten. Zij heeft dat mogen doen met veel grootheden uit de (inter)nationale muziekwereld. Je zult haar niet vaak betrappen op het spelen van bluescovers. Een gigantisch eigen repertoire maakt haar tot een bluesmuzikant die niet in het standaard bluesimago past. Je zou haar muziek dan ook meer kunnen scharen in de groep "Cross-over', terwijl zij ook als singer/songwriter graag gehoord wordt. Zij trekt als solo muzikant langs de podia, maar treedt ook zeer regelmatig op met haar band, the Blues Heretics. Cindy Peress is een werkelijke muzikant/entertainer zoals je in Nederland nog maar weinig ziet. Wanneer zij op het podium staat, kun je niet om haar heen.

Ruben Klavers is geboren tussen de rivieren in Zuidoost-Nederland. Als kind kruipend rond de radio en geraakt door de geluiden van de jaren 60, resulterend in het leren Beatles-liedjes spelen op een keyboard met zijn broer en zus. Toen de muziek van BB King en Muddy Waters zijn oren raakten, was muziek spelen alles wat hij wilde doen en ging hij op bedevaart om de liefde voor deze muziek verder te verdiepen. Reizend door Europa, Ierland en Noord-Amerika, naar het noordwesten, Oregon en de staat Washington, naar het diepe zuiden van Louisiana, Mississippi en Texas. Langs die weg had hij het geluk om met veel geweldige muzikanten te kunnen spelen en veel goede vrienden te leren kennen, die hem een echt persoonlijke muzikale opleiding hebben gegeven en hierdoor heeft hij de echte wortels van deze muziek gevonden.

Het optreden start om 15.00 uur in Bier(brouwerij) en eetcafé 't Kont van het Paard, blijft u aansluitend aan het optreden een hapje eten, dan word reserveren aanbevolen dit kan via 0181416161.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant