Afbeelding

Besluitvorming Uitvoeringsprogramma Binnenstad- en havenvisie

Actueel 276 keer gelezen

Brielle - Op donderdag 7 maart 2019 en op dinsdag 19 maart 2019 zijn er twee bijeenkomsten georganiseerd over het 'concept-Uitvoeringsprogramma Binnenstad- en Havenvisie' voor bewoners en ondernemers. De bijeenkomsten zijn druk bezocht en de plannen zijn overwegend goed ontvangen.

Een van de belangrijkste onderdelen in het uitvoeringsplan is het 'rondje Brielle' en de infrastructuur om dat vorm te geven. Bezoekers van de binnenstad en de haven worden opgevangen bij de entreelocatie Jumbo, waar een grote parkeergelegenheid is. Vanuit daar start de aantrekkelijke looproute over het Bleijkersbolwerk naar de Turfkade (terrassenkade) en via de Kaaistraat terug naar de entreelocatie en andersom. Natuurlijk is het de bedoeling dat de bezoekers via de Turfkade uitwaaieren en de binnenstad met alle mogelijkheden verkennen.

Vanuit de bewoners en de ondernemers zijn er veel reacties gegeven en voorstellen gedaan. Belangrijke punten die op de bijeenkomsten naar voren zijn gekomen, zijn de verkeersdoorstroming en het parkeren in en om de binnenstad. Om recht te kunnen doen aan alle reacties heeft het college besloten om het definitieve Uitvoeringsprogramma te bespreken met de gemeenteraad in de raadsvergadering op 28 mei 2019.

"Ik ben blij met de grote belangstelling en vele reacties op de plannen in het uitvoeringsbesluit van de Binnenstad- en Havenvisie. Ik wil deze reacties en voorstellen goed bestuderen, uitwerken en verwerken. Gezien de hoeveelheid reacties is dat niet haalbaar binnen de voorgestelde planning, zoals in de presentatie in de bijeenkomsten is aangegeven. Mijn voornemen is eind april in het college een besluit te nemen en het met de gemeenteraad te bespreken. Ik vind het belangrijk om alle input van bewoners en ondernemers mee te kunnen nemen in de uitwerking van de plannen. De binnenstad en haven zijn tenslotte van en voor iedereen.", aldus wethouder Van der Kooi.

Meer informatie over de binnenstad- en havenvisie en het concept-uitvoeringsprogramma is te vinden op www.brielle.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant