Afbeelding

Extra meningokokken vaccinaties voor jongeren

Actueel 385 keer gelezen

Voorne-Putten - Op woensdag 20 maart kregen veel jongeren van 14 tot 18 jaar op Voorne de kans om zich te laten vaccineren tegen de meningokokkenziekte. In heel Nederland zijn jongeren tussen 14 en 18 jaar opgeroepen om zich te laten inenten omdat er een toename is van besmettingen, ziekte- en sterfgevallen door de meningokokken, type W.

Wethouder Hans van der Velde (Hellevoetsluis) ging op bezoek bij de Voornse vaccinatiedag in Sporthal de Eendraght in Hellevoetsluis waar, dankzij alle medewerkers die deze dag hard aan de slag waren, zo'n 1900 jongeren werden ingeënt. Hij kreeg daarbij uitleg van de jeugdverpleegkundigen die de vaccinaties toedienen, maar ging ook in gesprek met de jongeren zelf: 'Hoe kijken zij aan tegen vaccinaties? Waarom hebben zij zich wel in laten enten en klasgenoten wellicht niet?'

Deel dit niet met je vrienden
Om jongeren bewust te maken van het belang om zich in te laten enten is landelijk aandacht gevraagd via www.deelditnietmetjevrienden.nl

De meningokokbacterie kan in je neus of keel zitten, zonder dat je zelf ziek bent. Door te hoesten, niezen of zoenen kun je een ander onbewust besmetten. Iedereen kan de meningokokkenziekte krijgen, maar het komt meestal voor bij kinderen tussen 1 en 4 jaar oud en jongeren tussen de 14 en 20 jaar. In 2018, 2019 en 2020 worden jongeren daarom extra opgeroepen om zich tegen deze ziekte te laten vaccineren. Voor baby's van 14 maanden is de inenting nu standaard opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.

Voor meer informatie over meningokokken of vaccineren kunt u contact opnemen met CJG Rijnmond (010 – 20 10 110, www.cjgvoorne.nl) of op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant