Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage
VIDEO

1 Aprilviering bijgeschreven op de lijst Immaterieel Erfgoed

Actueel 545 keer gelezen

Brielle - Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) heeft het bestuur van de 1 April Vereniging in 2018 meegedeeld, dat de 1 Aprilviering in Brielle kon worden bijgeschreven op de lijst van het Immaterieel Erfgoed Nederland. Deze officiële bijschrijving vond afgelopen zaterdag onder grote belangstelling plaats in het verzorgingshuis Careyn De Plantage.

Voorzitter Wim van Noord vertelde dat het niet zo simpel was geweest om dit voor elkaar te krijgen. Bij zo'n aanvraag moet je namelijk aantonen dat je voldoet aan alle gestelde criteria. Zo heeft de 1 Aprilvereniging in de afgelopen jaren heel veel aan sponsorwerving gedaan en onlangs is het ledenaantal door een grote ledenwervingsactie gegroeid tot bijna 1100 leden. Ook wordt het spel 'Om de sleutel van de stad' steeds professioneler. Daar wordt nu overigens nog steeds hard aan gewerkt. 

Het certificaat werd ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de 1 Aprilvereniging en op verzoek van de vereniging, bekrachtigd door burgemeester Gregor Rensen. De gemeente ondersteunt de vereniging en staat altijd klaar om alles te regelen in de openbare ruimte zo liet Wim van Noord weten. 

Als laatste tekende Leo Adriaanse van KIEN die nog aangaf dat de 1 Aprilviering vooral ook draait om het doorgeven van een traditie aan een nieuwe generatie.

Fotografie: Jos Uijtdehaage en video Peter Heine

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant