De familie Teuben is weer klaar voor de kledinginzamelingsactie! (Foto: Martin van Gurp)
De familie Teuben is weer klaar voor de kledinginzamelingsactie! (Foto: Martin van Gurp)

26e landelijke kledinginzameling Cordaid

Actueel 540 keer gelezen

Brielle - Kees Teuben en zijn vrouw Marianne zijn helemaal vergroeid met Cordaid en hun goede doelen. En dat betekent dat ze op zaterdag 20 april , tussen 10.00 uur en 12.00 uur, hun deuren weer wijd openzetten voor het in ontvangst nemen van dicht geknoopte zakken met daarin kleding, beddengoed en schoenen. Want zij organiseren voor het 26ste jaar de landelijke kledinginzameling, afdeling Brielle, van Cordaid. Waar u moet zijn? Hinder 28, Brielle.

Als je iets doet, dan moet je het goed doen. En dat motto staat bij de familie Teuben elk voor- en najaar hoog in hun vaandel. Hun garage wordt dan opslagruimte, de woning projectruimte en zelf zijn ze tijdens die uren hardwerkende en enthousiaste vrijwilligers. Er wordt gesjouwd om alles een plekje te geven en er wordt geschipperd in huis met de dan te kleine ruimte. Het hoort er allemaal bij. Ze hebben het er graag voor over.

Publiciteit
Marianne en Kees weten na al die jaren wat er bij komt kijken om een kledinginzameling tot een succes te maken. Uiteraard is goeie publiciteit erg belangrijk. "Maar dit jaar kregen we onze flyers en ander materiaal erg laat binnen en dat is jammer," zegt Teuben. Toch hopen ze op vele zakken met kleding en bed- en linnengoed, want het goede doel liegt er dit jaar niet om.

Sulawesi
Er wordt ingezameld voor een project in Sulawesi. Het Indonesische eiland is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Ter plekke hulp
"Ik hoop dat de inzameling ook deze keer weer een succes wordt, want de bewoners van Sulawesi verdienen het. Voor hen doe ik het", zegt Teuben. Hij vindt dat de getroffen mensen ter plekke helpen veel meer zoden aan de dijk zetten, dan mensen verplaatsen. Ze raken dan ontheemd en duiken er vaak nieuwe problemen op. Een reden te meer om de kledingkast in te duiken en te zien of er iets weg kan. "Dus nog een keer: zaterdag 20 april; Hinder 28. Breng allen tussen 10.00 uur en 12.00 uur uw overbodige kleding- en linnengoed! U doet daar Teuben, Sulawesi en Cordaid een groot plezier mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant