In het nieuwe nummer staan weer volop historische wetenswaardigheden
In het nieuwe nummer staan weer volop historische wetenswaardigheden

Het voorjaarsnummer van de Brielse Mare

Actueel 326 keer gelezen

Brielle - Historische Vereniging De Brielse Maasmond houdt zich niet alleen bezig met de geschiedenis van Brielle, maar ook met die van de omgeving. Een mooi voorbeeld daarvan is het uitgebreide artikel dat Fré Eggens in de voorjaarseditie schrijft over het uit Nieuwesluis verdwenen landhuis De Oliphant.

Leo Arkenbout belicht een ander historisch onderwerp uit de regio. Het adellijk geslacht Van Voorne heeft hier in de middeleeuwen een belangrijke rol gespeeld. In Brielle, Oostvoorne, Rockanje en Heenvliet herinneren straatnamen nog aan roemrijke telgen van dit geslacht.

Arjo Zwart vertelt een boeiend verhaal over het leven van Briellenaar Jacobus Borstlap, milicien en mensenredder. Leo Arkenbout geeft een recensie over de publicatie 'De verhoren van Briellenaren Jan Blois van Treslong, de broers Bronckhorst van Batenburg en zestien andere geuzen' van wetenschappelijk medewerker Roel Slachmuylders van Historisch Museum Den Briel. Naast deze onderwerpen is er aandacht voor verenigingsnieuws en meldt Marijke Holtrop aanwinsten van Historisch Museum Den Briel en een bijzonder bruikleen voor een tentoonstelling over de gebroeders De Witt.

De Brielse Mare is het tijdschrift van Historische Vereniging De Brielse Maasmond. Leden krijgen het toegezonden. Losse nummers zijn te koop bij Historisch Museum Den Briel, in het Streekarchief en bij boekhandel Hoofdstuk Een en Kantoor & Creatief. Meer informatie www.debrielsemaasmond.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant