Super leuke paasversieringen bij de Wereldwinkel in Brielle!
Super leuke paasversieringen bij de Wereldwinkel in Brielle!

Vrolijke paasversieringen bij de Wereldwinkel in Brielle

Actueel 424 keer gelezen

Brielle - We hebben al van het mooie voorjaarsweer mogen genieten. De krokussen, narcissen en diverse bloesembomen staan reeds in bloei en de eerste lammetjes huppelen in de wei. Het is lente en weldra wordt het Pasen!

In de Wereldwinkel zijn enkele vrijwilligers ook weer druk bezig geweest om wat paasversieringen, zoals kippen en eieren van verschillende materialen in vrolijke kleuren, aan te brengen. De grappige kippen van gevlochten metaal van Mundomi worden gemaakt in een overdekte werkplaats in Indonesië. Het bedrijfje wordt gerund door Niluh en Nyoman. Niluh is een vrolijke en drukke dame, die het contact met de klanten en leveranciers onderhoudt. Zij verwerken de materialen, zoals touw, hout en metaal in verschillende producten die worden gemaakt onder de voorwaarden van eerlijke handel.

Bij de werkplaats staan kleine woningen waar zowel de familie als de ouders wonen. Op het erf staat verder een kippenhok en lopen de kippen tussen de spelende kinderen. Opa en oma helpen daar waar nodig is, zoals de zorg voor de kinderen en andere kleine klusjes in en rond het huis.

Met de aankoop van de producten uit de Wereldwinkel wordt het voor de ambachtslieden uit de ontwikkelingslanden ook een vrolijke Pasen. U bent welkom op Voorstraat 73 te Brielle!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant