Afbeelding

NAH Mantelzorgers-informatiedag in Geuzenstaete

Actueel 263 keer gelezen

Brielle - In november 2018 is het NAH trefpunt Voorne-Putten begonnen met informatiebijeenkomsten speciaal voor NAH-mantelzorgers (partners, kinderen). Een onderkende groep die veel aandacht behoeft.

Het is namelijk gebleken dat daar veel behoefte aan is. Vooral het verkrijgen van maatschappelijke informatie (regelgeving, regelingen wetgeving enz.), maar ook onder elkaar te praten en de diverse ervaringen uit te wisselen over hoe een dag of week er uit ziet. Even zonder de partner/ouder je verhaal doen en steun zoeken bij mede mantelzorgers. Afgelopen zaterdag 6 april hebben ze dit voor het eerst in 2019 (wederom) georganiseerd.

Om 11 uur werden alle deelnemers en hun partners (lotgenoten) ontvangen met koffie/thee en zelfgemaakte appeltaart door 't Aksent. Die was heerlijk! Daarna werden er twee groepen gevormd. Mantelzorgers en de NAH lotgenoten. Beide groepen gingen naar aparte ruimten. De lotgenoten hadden de mogelijkheid allerlei activiteiten te doen of gewoon lekker met elkaar in gesprek te gaan. De mantelzorgers kregen eerst een presentatie van Alida van Schaardenburg van Stichting Mee, over maatschappelijke regels en invloeden. Daarna Léon Soeterboek wethouder Nissewaard over respijtzorg. Dit maakte al veel interactie los.

Last but not least, Rob Koopmans van de Hersenstichting over de emotionele vlakken. Verandering sociale contacten en het gemis. Na de presentaties was er nog gelegenheid om in de groep met elkaar in gesprek te gaan over de presentaties, maar ook hoe elke mantelzorger (partner) er dagelijks mee om moet gaan en de frustratie daarvan. Mede gezien de ervaring van deze dag is het duidelijk dat Het Trefpunt nog meer aandacht aan deze doelgroep zal besteden. Voor dit jaar zijn er nog 2 dagen gepland, namelijk op 6 juli en 9 november. Dit zal ook weer plaats vinden in de Business Lounge De Beleving, Geuzenstaete, Krammer 8 te Brielle. Deze dag is tot stand gekomen mede dankzij gemeente Nissewaard, Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

Meer informatie www.nahtrefpuntvoorneputten.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant