Afbeelding

Expositie Sebanjah met Joodse roots in de Sjoel

Actueel 221 keer gelezen

Brielle - De tekeningen, schilderijen en verhalen die ik maak, hebben vaak een Joodse identiteit. Natuurlijk heeft dit alles te maken met mijn achtergrond. Geboren uit een Joodse moeder die de oorlog ondergedoken heeft gezeten en als één van de weinigen de oorlog heeft overleefd. Dit alles heeft ook mij getekend.

Kunst betekent voor mij emotie. Net als muziek je diep van binnen kan raken, zo moet ook kunst je ziel kunnen beroeren.  Pas dan is het schilderij geslaagd. Inspiratie vormen de Gebeden, de Joodse feesten,  de Holocaust, teksten uit de Thora (Bijbel) maar ook liefde, muziek enz. De naam Sebanjah is mijn Joodse naam ( die mijn ouders voor mij hebben gekozen ) De betekenis hiervan is  "de Eeuwige heeft teruggebracht".

De opening van deze bijzondere tentoonstelling is op dinsdag 7 mei van 13.30 tot 16 uur. De expositie is te bezoeken van woensdag 8 tot 18 mei, dagelijks van 13.30 -16 uur. Zondag 12 mei gesloten. De toegang is gratis. De koffie en thee staan klaar. Herinneringskaarten met daarop de afbeelding van één van de schilderijen zijn te koop voor 4 euro per stuk. De schilderijen zelf zijn niet te koop.

U bent van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant