Dankwoord van Jan van Buren, de leider van de jeugdtimmerclub, voor Dinie Barendregt en Geuzenstaete. Foto Jos Uijtdehaage
Dankwoord van Jan van Buren, de leider van de jeugdtimmerclub, voor Dinie Barendregt en Geuzenstaete. Foto Jos Uijtdehaage Foto: Jos Uijtdehaage

Cheque van Dinie Barendregt voor de jeugdtimmerclub

Actueel 256 keer gelezen

Brielle - Dankzij de opbrengst van de lotenverkoop bij haar expositie 'Vroeger in Nu' in Geuzenstaete kon Dinie Barendregt (Koeiesteyn Design in Rockanje) op 18 april een cheque van € 500 overhandigen aan de jeugdtimmerclub.

Jan van Buren, die de club op woensdagmiddag leidt, was er zichtbaar blij mee. Ondanks de smartphone en games die veel tijd van de jeugd opslokken, zit het er altijd bomvol. In de zomerperiode is er even een stop, maar in september wordt er weer enthousiast verder gegaan met het bewerken van hout, metaal, en het solderen, spijkeren en timmeren. Dat gaat een beetje anders dan vroeger, vertelt Jan. Hij legt de spulletjes van tevoren op een 'Ikea-achtige' manier klaar en de jeugd zorgt dan voor de constructie. 'We kunnen het geld ontzettend goed gebruiken', vervolgt hij dankbaar. De timmerclub is een van de onderdelen van de Stichting Gered Gereedschap die afgedankt gereedschap herstelt en opknapt en naar ontwikkelingslanden stuurt.

Ook Dinie Barendregt is heel tevreden. Door de tentoonstelling heeft ze veel bekendheid gekregen en ook veel opdrachten mogen uitvoeren. Het is ontzettend leuk om oude familiefoto's te bewerken en er een heel nieuw ontwerp van te maken, maar vrij werken is natuurlijk ook ontzettend fijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant