Niet vergeten om op tijd je visum aan te vragen | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl

Niet vergeten om op tijd je visum aan te vragen

  •   65 keer gelezen   Actueel

Je wilt op vakantie, hebt alles in je koffer gepropt maar komt er te laat achter dat je iets bent vergeten: je visum! Wat nu? Mag je zonder visum wel het land in of kan je op het vliegveld nog eentje regelen? Het is altijd beter om dit soort zaken op tijd te regelen zodat het niet je vakantie kan verpesten.

Voor veel vakantielanden, zoals India of Turkije, is een visum verplicht. Niet iedereen weet voor welk land een visum vereist is en gaan onvoorbereid van huis. Ze realiseren zich te laat of helemaal niet dat een visum nodig was en kunnen niet naar hun droomland vertrekken. Misschien ligt het aan de gemakkelijkheid van het online boeken van een vakantie. Tegenwoordig gaan veel mensen er vanuit dat een vakantie wel eventjes kan worden geregeld een paar dagen voor vertrek, concludeert visumbureau VisumBuitenland.nl. Op de bonnefooi vertrekken kan, maar dit geldt zeker niet voor een land waarbij een visum vereist is. 

Vereist visum

Het is een van de grootste nachtmerries van een reiziger: niet op droomvakantie kunnen omdat je iets vergeten bent. Alles op je inpaklijst heb je afgevinkt en bij het inchecken van je vlucht controleert de luchtvaartmaatschappij of je het vereiste visum hebt. En daarbij geldt: geen goed visum, geen plekje in het vliegtuig. Vele landen zijn hier zeer strikt in, zelfs populaire vakantielanden als Inda, Vietnam, America, Canada en Australië.

Op vliegveld in tijdnood Om vakantie te vieren in de Verenigde Staten heb je een visum nodig, het ESTA. In een ver verleden vroeg je dit aan op het vliegveld zelf en een paar minuten later had je het in je handen. De controles op vliegvelden zijn strenger geworden waardoor het aanvragen tegenwoordig eerder uren duurt. Tenzij je vliegensvlug bent, heb je een grote kans dat je je vlucht niet meer haalt. Mocht je droomland India zijn, dan kan je het helemaal vergeten: het aanvraagproces van het visum voor India beslaat meer dan 24 uur. Voordat je met een toegekend visum op reis kan heb, heb je je vlucht gemist en kom je later dan gepland op je bestemming aan.

Geen coulance

Als je vliegt, ben je ruim op tijd op het vliegveld. Inchecken, door de douane en andere veiligheidsmaatregelingen, je calculeert het allemaal in zodat je zeker weet dat je met een gerust hart op vakantie gaat. Voor de immigratiediensten is veiligheid belangrijker dan jouw vakantie en dit houden zij in pacht. Reken maar niet op coulance als je niet het vereiste visum hebt. Zelfs in schrijnende situaties, zoals een last-minute begrafenis, kan je nog zo lief knipperen met je ogen, maar je mag niet mee in het vliegtuig.

Toch is er een klein lichtpuntje aan de horizon. In noodsituaties kan het voorkomen dat je een visum krijgt aangereikt van jouw vakantieland, mits een visum niet is bedoeld als beveiligingsmaatregel. Sommige landen zien een visum meer als een fijne inkomstenbron voor de overheid. Neem als voorbeeld Turkije, in noodsituaties was dit land bereid om het visum voor Turkije te regelen. Maar helaas, sinds kort heeft de overheid besloten om dit in te trekken.

Regel ruim voor vertrek je visum

Met een gerust hart op vakantie gaan kan alleen als je tijdig hebt gecontroleerd of jouw land van bestemming een visum vereist. Geen visum nodig? Zonnebril op, paspoort mee en gaan! Als een visum nodig is, check welk type je nodig hebt en hoe je dit kan aanvragen. Visumbureau VisumBuitenland.nl helpt je bij de aanvraag en binnen vijf minuten is alles geregeld. Voordat je visum is goedgekeurd verstrijken nog wel wat tijd. Dat kan een kwartiertje zijn voor een Turks visum, maar voor een visum om toegelaten te worden in Rusland moet een paar dagen geduld hebben. Oftewel: regel je visum op tijd en ga onbezorgd op vakantie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>