De enthousiaste vrijwilligers maken u graag wegwijs
De enthousiaste vrijwilligers maken u graag wegwijs Foto: Marina de Bondt

Er is weer gratis uitzicht op hoog niveau

Actueel 226 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanaf zondag 28 april tot eind oktober is de vuurtoren in de Hellevoetse Vesting weer gratis te bezoeken. Op iedere laatste zondag van de maand en op een aantal speciale data is de vuurtoren geopend voor publiek van 12.00 – 16.00 uur.

De ontvangst bij het gebouw is hartelijk en de toegang gratis. U wordt zowel beneden als boven in de vuurtoren begeleid door een van de gastvrouwen of –heren, allen vrijwilligers van de vuurtoren. Tijdens uw bezoek wordt u geïnformeerd over allerlei interessante zaken met betrekking tot de vuurtoren zelf en de omgeving.

Flinke Klim
De opgang naar de top is smal en een flinke klim, maar vooral de moeite waard. Eenmaal boven wordt u beloond met een schitterend uitzicht. Als de weergoden Hellevoetsluis niet goed gezind zijn is het mogelijk onverantwoord om de vuurtoren te beklimmen. In dat geval vervallen de openingstijden. Het betreden van het monument is op eigen risico.

Eerste opening
Zondagmiddag 28 april is dus een mooie gelegenheid om Hellevoetsluis en de wijde omgeving op grote hoogte te verkennen!

De openstellingen worden mogelijk gemaakt door de enthousiaste vuurtorenvrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant