Afbeelding

Wethouder Schoon geeft startsein bouw M.H.Trompstraat

Actueel 362 keer gelezen

Brielle - Gistermiddag heeft wethouder André Schoon het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw woonzorgcomplex en huurappartementen aan de M.H.Trompstraat in Brielle. Op de locatie komen 44 vrije sector huurappartementen en 28 intramurale pg-woningen. De pg-woningen zijn bedoeld voor bewoners met zowel geriatrische als somatische zorgbehoefte.

'Bij dit project is goed ingespeeld op de oudere doelgroep in Brielle, die tegemoet wordt gekomen in de behoefte voor wonen en zorgen. Ook is er extra aandacht en zorg voor ouderen met dementie. Een goede ontwikkeling die past in de verdere koers naar een dementievriendelijke Brielse samenleving', aldus wethouder Schoon.

Uit historisch onderzoek is gebleken dat de locatie, waar in de 15e eeuw het Cellebroedersklooster stond, Het Prinsenkwartier heette. Dit wordt de naam van het nieuw woonzorgcomplex dat energiezuinig en duurzaam wordt ontwikkeld. Schoon: 'Dat bij de bouw fundamenteel aandacht is voor duurzaamheid, past bij de ambities die we als Brielle hebben. Ik ben daar als wethouder erg blij mee.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant