Dit traditionele handwerk uit Zimbabwe is zeer gewild
Dit traditionele handwerk uit Zimbabwe is zeer gewild

Feestmaand mei; op safari met de Wereldwinkel

Actueel 259 keer gelezen

Brielle - Wat is er deze week aan de hand in de Wereldwinkel? Echt waar, nu hebben de tassen en manden een vriendelijke sticker!

Bij de Stichting Gone Arty zijn allemaal kleine ondernemers aangesloten. Ieder heeft zijn eigen specialisme. Voorzitter Jose Verwey bezoekt hen een paar keer per jaar in Zimbabwe, Swaziland of in Zuid-Afrika. Zo wordt de professionele band van langdurige samenwerking in stand gehouden. Door vanuit Nederland te investeren in ateliers en werkplaatsen ter plaatse, blijft bovendien de hoge kwaliteit van de producten gewaarborgd

Een voorbeeld: het Lupane Women's Centre in Matabeleland, Zimbabwe. Daar is Monica Muleya samen met haar buurvrouwen met de productie van Binga baskets bezig. De vrouwen behoren tot de Tonga minderheid, die in 1957 uit zijn oorspronkelijke leefomgeving verdreven is. De manden worden gemaakt van palmblad, door hen geoogst en op een bruikbare lengte afgehakt. Het maken van één mand van ca. 35 cm kost een vrouw gemiddeld twee weken. Dit traditionele handwerk is zeer gewild. Daarmee verdienen de vrouwen een inkomen voor hun gezin.

Gaat u op safari? Neem dan een tas uit Zimbabwe mee. Welkom op nummer 73 in de Brielse Wereldwinkel!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant