'Ik wil het vooral naar mijn zin hebben, vindt wielrennen leuk om te doen, lekker in een goede sfeer met die gasten rijden.' Foto privé.
'Ik wil het vooral naar mijn zin hebben, vindt wielrennen leuk om te doen, lekker in een goede sfeer met die gasten rijden.' Foto privé. Foto: privé

Marco Geleijnse in Zuid-Hollandse Eilanden Tour

Actueel 301 keer gelezen

Spijkenisse- De elfde editie van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften zal aanstaande zaterdag worden verreden. De coureurs worden om 12.30 uur aan de Marrewijklaan in Spijkenisse weg geschoten. Marco Geleijnse, lid van PRC Delta uit Spijkenisse, komt uit voor de combinatieformatie WASp.

Dan Rolandus

'Het is de eerste keer dat ik de ZHETour zal rijden, vind ik heel tof', verheugt Marco Geleijnse zich op de 160 kilometer lange wielerklassieker over de eilanden Albrandswaard, IJsselmonde, de Hoekse Waard en de eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne & Putten. Marco Geleijnse behoort niet tot de favorieten, maar hoopt wel een goede koers te rijden. 'Ik ken het rondje, heb het verkend en ik zal er nog wel een paar keer overheen rijden. Mijn indruk is dat het vooral lastig gaat worden op Goeree-Overflakkee richting Voorne-Putten. De wind kan daarbij vooral op Flakkee een grote rol spelen. Maar ik vind het gaaf om door je eigen woonplaats te rijden.' De Hellevoeter, die afgelopen zaterdag nog uitkwam in de GP Arjaan de Schipper voor beloften, zegt zich goed op dit seizoen te hebben voorbereid. 'Ik rijd veel heen en weer naar mijn werk in Barendrecht', gaat Geleijnse verder. 'Maar ik ben in februari op mijn hoofd gevallen en heb daar een paar weken een terugslag van gehad. Ik ben onlangs weer met een goed gevoel uit de Ardenne Challenge gekomen.' Marco Geleijnse kwam eerder in actie tijdens de Omloop van de Veenkoloniën, de eerste wedstrijd voor de clubcompetitie. 'Na die val in februari was het gevoel niet super, had ook nog eens de pech dat ik ben gevallen en door de opgelopen achterstand later uit koers werd genomen. Het trainingskamp in de Ardennen was afzien, heb nog een rit gereden (Léglise, DR), maar ik denk dat ik er goed ben uitgekomen.' De 21-jarige werknemer bij Outdoor XL in Barendrecht is bezig aan zijn derde seizoen als elite/belofte. 'Het ging vorig jaar best goed, heb veel ervaring opgedaan in de klassiekers, heb van de zes de laatste drie klassiekers uitgereden. Op het NK voelde ik me sterk heb daar lekker gereden en ook in België ging het goed.' Marco Geleijnse heeft zijn zinnen gezet op de Zuid-Hollandse Eilanden Tour. 'Ik wil goed zijn tijdens de ZHETour en hopelijk ook op het NK in Ede. Ik wil met de WASp-ploeg en het Districtsteam RTC Zuid-Holland (met verder o.a. Timo Verbeek, Mischal Pustula, Aron Bosman, Milan van de Touw en Horens Korbergs, DR) een paar mooie wedstrijden in Nederland en België rijden, zoals de Ronde van Zuid-Oost Friesland en de GP La Magne. Ik werk vijf dagen in de week, profambities heb ik niet. Ik wil het op de fiets vooral naar mijn zin hebben, vindt wielrennen leuk om te doen, lekker in een goede sfeer met die gasten rijden.'

ZHETour
De wielerklassieker voor elite/beloften over 160 kilometer start om 12.30 uur op de Marrewijklaan en de finish staat gepland om 16.20 uur. Er komen naar verwachting 150 renners uit 25 ploegen aan de start. Tot de ploegen behoren Westland Wil Vooruit ui Honselersdijk, Jumbo Visma/De Jonge Renner, NWVGroningen, Wasp, ZRTC Theo Middelkamp uit Goes, GRC Jan van Arckel uit Gorinchem, DRC de Mol uit Dordrecht, Willebrord Wil Vooruit. HSK Trias/Mooi Jong.

Programma 11e Zuid-Hollandse Eilanden Tour:
09.00 uur: Start Toertocht over 155 km.
10.00 uur: Start wedstrijden jeugdcategorieën 1, 2, 3 en 4.
12.00 uur: Opstellen Elite/Beloften op de Marrewijklaan, tekenen presentielijst.
12.30 uur: Start 11e Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften (160 km).
13.15 uur: Afwachtingwedstrijd categorieën 5 en 6.
14.40 uur: Finish toertocht.
14.45 uur: Afwachtingswedstrijd categorie 7,
15.40 uur: Eerste passage ZHE Tour en om 16.20 uur finish.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant