Emiel Dercksen uit Harderwijk was zondag de snelste sololoper in het 50 kilometer lange Rondje Voorne. (Foto: Wil van Balen)
Emiel Dercksen uit Harderwijk was zondag de snelste sololoper in het 50 kilometer lange Rondje Voorne. (Foto: Wil van Balen)
VIDEO

Rondje Voorne en Spectades Games: perfecte combinatie

Actueel 474 keer gelezen

Brielle - Het besluit om het rondje Voorne gelijktijdig te houden met de Spectades Games, bleek afgelopen zondag een gouden greep. Nadat Brielles wethouder Van Ravenhorst 's morgens om 9.30 uur de solisten op de 50 kilometer had weggeschoten en de du's en teams om 10:00 uur hun startschot hadden gehad, was de baan de gehele dag het domein van de baanatleten. Beide evenementen combineerden perfect en versterkten elkaar.

De wandelaars die zich hadden gemeld om het eiland Voorne te ronden, waren die ochtend al om 6.00 vertrokken. Ze hadden hun tijd die dag nodig, maar de hardlopers waren al snel weer terug op de atletiekbaan. Bij de solisten, van wie er 49 finishten, was Emiel Drecksen uit Harderwijk de snelste in 3:55:42. De Brielse Vanessa Hartman was de snelste vrouw in 4:30:58.

Enthousiast
De deelnemers waren erg enthousiast over de route van Rondje Voorne, dit jaar was gekozen voor een route, en het blijkt, deelname is voor iedereen mogelijk. De baanatleten werkten een programma af van looponderdelen en technische onderdelen. De organisaties van beide evenementen kunnen terugkijken op een mooie atletiek dag aan het Geuzenpark, en danken hierbij de deelnemers, sponsoren en alle vrijwilligers voor hun inzet.

Foto: Wil van Balen en video Filmplatform De Eenhoorn

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant