Overhandiging van de petitie met 2355 handtekeningen aan burgemeester Gregor Rensen
Overhandiging van de petitie met 2355 handtekeningen aan burgemeester Gregor Rensen

Kopers Van Sleenstraat overhandigen petitie

Actueel 825 keer gelezen

Brielle – In de raadsvergadering van 28 mei overhandigden de kopers van de 'Slimhus'woningen een petitie met 2355 handtekeningen aan burgemeester Gregor Rensen. De handtekeningen komen van Briellenaren en alle anderen die meeleven en vinden dat de gemeente hen, ook al is dat desnoods met gemeentegeld, zouden moeten helpen. De gedupeerde kopers zeiden zich overweldigd en dankbaar te voelen door de enorme steun van al diegenen die het belangrijk vinden elkaar te helpen. Ze blijven doorgaan met hun acties. Ze moeten dat wel, maar zijn langzamerhand ten einde raad.

Koopster Cecilia Huisman tijdens de raadsvergadering: "Wij zijn een keurig gezin met twee dochters van 13 en 17 dat zich keurig aan alle regels van de Nederlandse staat houdt. Hoe kan het dat een aannemer zich helemaal niet aan die regels hoeft te houden, schijt heeft aan de uitspraken van de rechter en gewoon weer een nieuw bedrijf start? Wij staan met de rug tegen de muur. We voelen onmacht, boosheid en verdriet en zijn zó ontzettend bang voor de toekomst."

Wethouder André Schoon gaf aan dat ook het gemeentebestuur er enorm over inzit. Dagelijks zijn we ermee aan de gang en dagelijks word ik er op straat over aangesproken. Binnen haar vermogen doet de gemeente er alles aan om de zaak tot een goed einde te brengen. Probleem is dat er moet worden gemanoeuvreerd binnen de wettelijke kaders en dat er zeer zorgvuldig moet worden gehandeld om de tegenstanders niet in de kaart te spelen (lees: de aannemer en zijn juridische adviseurs, red.). Daardoor kunnen de precieze acties nog niet naar buiten worden gebracht. De wethouder gaf de verzekering dat er echter achter de schermen hard wordt gewerkt aan de samen met de eigenaren uitgestippelde route.

Renteloze lening
"Een druppeltje op een hele gloeiende plaat en een heel minimaal stapje vooruit" vond Wim Smit (D66) de renteloze lening van maximaal € 20.000,- die onder uitgebreide voorwaarden door de gemeente aan de inwoners kan worden verstrekt. Hij is het eens met de terughoudendheid van de gemeente over de het communiceren van de te ondernemen acties: "We hebben hier met bouwcriminelen te maken, die de boel traineren en alles uit de kast halen om hun juridische gelijk te krijgen: u moet verzekerd zijn dat we achter u staan, maar het is heus niet zo simpel. We kunnen niet zo maar drie, vier ton uit de begroting halen, want we hebben te maken met juridische problemen. Alles zal echter worden aangegrepen om te komen tot bewoonbare woningen". Zijn collega raadslid Bas van der Linden (CDA) was het met hem eens: "Deze criminele bouwer zal niet aarzelen bij een onjuiste juridische stap een claim in te dienen bij de gemeente."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant