Komende vrijdag golfen tal van bekende Nederlanders op golfbaan Kleiburg in Rozenburg voor een goed doel.
Komende vrijdag golfen tal van bekende Nederlanders op golfbaan Kleiburg in Rozenburg voor een goed doel.

Golfclub Kleiburg gastheer voor Golf4Health

Actueel 367 keer gelezen

Brielle - Komende vrijdag is golfclub Kleiburg gastheer voor Golf4Health een organisatie die met golftoernooien waarin bekende Nederlanders worden gekoppeld aan andere deelnemers geld bijeenbrengt voor goede doelen.

Op Kleiburg wordt er gegolfd voor de stichting Health Promotion South Africa (HPSA). Bekende Nederlanders die meedoen zijn onder anderen Reim Reimers, hotelier en sidekick van Herman den Blijker (Herrie in het Hotel). Koert-Jan de Bruijn, Nederlands acteur en televisiepresentator. Klaas Wilting, voormalig politiewoordvoerder, mediatrainer en, televisiepresentator. Winston Post, acteur, presentator en DJ. Operazanger Marco Bakker. Singer-songwriter Gemma van Eck. Actrice Willeke van Ammelrooy. En actuer en regisseur Peter-Paul Muller.

Oud-topsporters
Ook oud-topsporters als Willem van Hanegem, Willy van de Kerkhof en Aron Winter (voetbal). Tom Okker en Betty Stöve (tennis), Nellie Cooman en Olga Commandeur (atletiek) verschijnen op de holes van golfbaan Kleiburg.

Missie HPSA
De missie van Health Promotion South Africa Trust (HPSA), een geregistreerde non-profitorganisatie die onlangs officieel is gelieerd aan het Department of Global Communications (DGC) Civil Associations van de Verenigde Naties, is het opleiden en bevorderen van gezondheid en welzijn op individueel en gemeenschapsniveau in Zuid-Afrika. HPSA is actief in kwetsbare gemeenschappen, waar volwassenen, adolescenten en kinderen essentiële informatie en praktische vaardigheden leren over hoe ze ziekten kunnen voorkomen en een gezonde levensstijl kunnen leiden. HSPA geeft les in gemeenschapscentra, op scholen, in crèches, in kerken en in commerciële centra. Omdat de meerderheid van de doelgroep bestaat uit vrouwen en meisjes, worden op verzoek ook workshops zoals het omgaan met geweld en verkrachting, opvoedingsvaardigheden en tienerzwangerschappen aangeboden.
De impact van het werk van HSPA is aanzienlijk. De organisatie bereikt elk jaar tussen de 15.000 en 20.000 mensen. De bij HSPA opgeleide deelnemers zijn dankbaar voor de geboden kans om kennis te vergaren die de gezondheid en vooruitzichten van hun familie, vrienden en henzelf kan verbeteren. Veel van hen vinden werk in weeshuizen, crèches, of in de ouderenzorg. De oprichters van Health Promotion South Africa Trust (HPSA) zijn zich zeer bewust van de slechte gezondheid van veel mensen in kwetsbare gemeenschappen in Zuid- Afrika. Ze beseften dat er een dringende behoefte is aan gratis gezondheidseducatie voor deze kwetsbare groepen. De activiteiten van HPSA breiden zich inmiddels ook uit tot buiten de grenzen van Zuid Afrika. .

Uit de krant