Afbeelding

Rode Kruis collecteert in Gemeente Brielle

Actueel 767 keer gelezen

Brielle –  Afdeling Voorne Putten van het Rode Kruis collecteert van 16 juni tot en met 22 juni in de gemeente Brielle. Gedurende het hele jaar houdt het lokale Rode Kruis zich onder andere bezig met zelfredzaamheid, EHBO-cursussen, evenementenhulp, hulp bij rampen etc. etc. De hulporganisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften om haar belangrijke activiteiten te kunnen blijven voortzetten. Daarom zamelen zij ieder jaar tijdens de collecteweek geld in.

Het Rode Kruis staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is de hulporganisatie aanwezig op evenementen om EHBO te verlenen, bij diverse evenementen op Voorne Putten .Ook verzorgen ze EHBO-cursussen en geven we tips over zelfredzaamheid. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in de organisatie hiervan gaat veel tijd en natuurlijk ook geld zitten. Zo moeten ze Rode Kruis vrijwilligers trainen, EHBO-benodigdheden inkopen en cursusmaterialen ontwikkelen.

90 vrijwilligers gaan tijdens de collecteweek langs de deuren of staan op locatie om geld op te halen voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis op Voorne Putten. U kunt het Rode Kruis steunen door een bijdrage te doen in de welbekende groene collectebus van het Rode Kruis.

Dit jaar zullen ze ook gebruik maken van enkele collectebussen met "pin" mogelijkheid. Ook hebben ze dit jaar op alle bussen een QR code sticker geplakt. Mensen hebben tegenwoordig haast geen klein geld meer in huis en om toch de mogelijkheid te bieden is het ook mogelijk om via het scannen van deze QR-code direct geld over te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant