Afbeelding
Archieffoto: Maarten Kruik

12 uurs zeilrace voor scouts!

Actueel 443 keer gelezen

Brielle - In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni a.s. vindt de 12-uurs zeilrace plaats. De 12-uurs zeilrace is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle waterscouts vanaf 10 jaar in de regio Maasdelta en wordt gevaren op het Brielse meer. De start vindt plaats bij Zeeverkenners Centrum Oosterland, waar drie scoutingverenigingen hun vletten hebben liggen.

Meer dan veertig lelievletten liggen op vrijdagavond om 22.00 uur klaar voor de start. Ze starten dan door middel van de Le Mansstart, waarna ze in 12 uur zoveel mogelijk rondes varen over het Brielse meer. Om de lange nacht te breken moeten ook de zogenaamde huiskamervragen beantwoord worden. Hiermee wordt de theoretische nautische kennis van de waterscouts getest. s' Morgens om 10.00 uur komen de scouts weer aan wal en volgt de prijsuitreiking.

Routebeschrijving ZVC 'Oosterland'
Over de Rijksstraatweg naar Brielle. Bij rotonde (naast de watertoren) naar links. Ná het pompstation (Esso) afslag rechts de polder in. Deze weg volgen naar links en vervolgens de afslag naar rechts nemen (richting Brielse Meer). Staat een bordje in de berm ! Bij de slagboom uitstappen en ca. 200 mtr de dijk rechts oplopen = ZVC 'Oosterland'.

Vanaf de N57 afslag Brielle nemen. Bij rotonde & stoplicht rechtdoor. Dan op twee opeenvolgende rotondes rechtdoor rijden. Ná het pompstation (Esso) afslag rechts de polder in. Deze weg volgen naar links en vervolgens de afslag naar rechts nemen (richting Brielse Meer). Staat een bordje in de berm ! Bij de slagboom uitstappen en ca. 200 mtr de dijk rechts oplopen = ZVC 'Oosterland'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant