Afbeelding

Burgemeester Brielle sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Actueel 1.106 keer gelezen

Brielle - Op woensdag 12 juni 2019 is op last van burgemeester Gregor Rensen een woning in de Akker in Brielle tijdelijk gesloten. In de woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met meer dan 500 hennepplanten aan. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij.

De hennepkwekerij is gelijk ontruimd, omdat er sprake was van ernstig (brand)gevaar voor de omgeving en omwonenden. Naast het veroorzaken van een gevaarlijke situatie is het hebben van een hennepkwekerij in strijd met de Opiumwet. De gemeente Brielle treedt bestuurlijk hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt.

Wettelijke bevoegdheden

De Opiumwet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. De toepassing van deze bevoegdheid staat in het in juli 2017 door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid. De sluiting van de woning op 12 juni 2019 is inmiddels het vierde pand dat in de gemeente Brielle op basis van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is gesloten. Elk pand in de gemeente Brielle waar soft- of harddrugs worden aangetroffen, zal indien mogelijk voor een bepaalde periode worden gesloten.

Meld overlast

De politie is samen met de gemeentelijke opsporingsambtenaren zeer alert op panden in de gemeente waar mogelijk illegale drugs geproduceerd, opgeslagen en/of verhandeld wordt. Het is belangrijk dat de inwoners verdachte panden of drugsoverlast melden. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. De gemeente Brielle roept haar inwoners op om drugsoverlast of verdachte situatie meteen te melden. Bel daarvoor het alarmnummer 112. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant