Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

St. Leonardus groep 7B wint wisselbeker verkeersexamen 2019

Actueel 607 keer gelezen

Brielle - Op donderdag 13 juni heeft groep 7B van RKBS St. Leonardus in Brielle de wisselbeker in ontvangst genomen. Deze klas heeft afgelopen maand meegedaan aan het landelijk fietsverkeersexamen in Brielle. De gemeente Brielle en Veilig Verkeer Nederland organiseren jaarlijks het verkeersexamen waar alle basisscholen in Brielle aan meedoen. RKBS St. Leonardus groep 7 had de beste score met het minst aantal fouten. De wisselbeker werd overhandigd door wethouder Bert van Ravenhorst en Veilig Verkeer Nederland.

De kinderen hebben de afgelopen maand het theoretische deel van het examen afgelegd en hierna stapten ze op de fiets voor het praktisch verkeersexamen. Rond de honderdnegentig leerlingen hebben de route, die hun vanaf de Brede School door de wijken Rugge en Zuurland stuurde, volbracht. De leerlingen die het niet hebben gehaald, kunnen volgend jaar, ook al zitten ze in groep 8, een herkansing krijgen.

Dit jaar hebben de leerlingen van de St. Leonardus in verhouding met de andere scholen het beste gescoord (totaal aantal fout gedeeld door het totaal aantal leerlingen). In het kader van maatschappelijke stage is ook dit jaar de assistentie van 24 leerlingen van het voortgezet onderwijs (Bahurîm en Wellant College) gevraagd voor het bemannen van de 12 controleposten. Tijdens een informatiebijeenkomst werd de instructie die zij thuis hebben ontvangen nogmaals uitgelegd. Deze belangrijke taak is serieus opgepakt door de leerlingen van het VO en succesvol verlopen.

Ongeveer 6 weken voor het examen werden de fietsen van de leerlingen gekeurd door de gemeente en VVN. Zonder goedgekeurde fiets mogen de kinderen niet meedoen aan het examen. In maart en april kunnen de leerkrachten van groep 7 zich opgeven voor een gratis verkeersles. Deze les wordt aangeboden door de organisatie van het verkeersexamen en is een extra stimulans om, naast de vertrouwde docent, de kinderen alert te maken op de verkeersregels en borden.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant