Afbeelding

"Mijn mama mag niet blind worden............."

Actueel 687 keer gelezen

Vierpolders - Op 21 juni vindt de derde editie plaats van Blind voor 1 Dag. Bram is één van de vele deelnemers die in actie komt. "Mijn mama heeft de oogziekte Stargardt. Ik wil geld inzamelen, zodat er meer oogonderzoek gedaan kan worden en mijn mama niet blind wordt", aldus Bram.

Meer dan 250.000 mensen in Nederland zijn blind of slechtziend. Voor veel oogziektes bestaat nog geen goede behandeling. Hier moet verandering in komen! Het Oogfonds en Koninklijke Visio sloegen de handen ineen en organiseren Blind voor 1 Dag, waarbij mensen een dagdeel blind of slechtziend door het leven gaan. Het doel? Bewustwording én geld ophalen voor onmisbaar oogonderzoek!

Bram en zijn familie willen niets liever dan dat er een oplossing komt voor de oogziekte Stargardt, zodat zij elkaar kunnen blijven zien en bewonderen. Ook in de toekomst. Bram gaat met een simulatiebril op blind naar school en laat zich hiervoor sponsoren. Hij heeft al meer dan € 1000,-! Door het gebruik van de simulatiebril ervaren Bram en de andere deelnemers hoe het is om blind of ernstig slechtziend te zijn en een dagelijkse handeling uit te voeren. De brillen simuleren de meest voorkomende oogziektes, zoals staar, maculadegeneratie, glaucoom of diabetische retinopathie. Naast het inzamelen van geld voor belangrijk oogonderzoek, ontstaat er ook meer begrip voor mensen met een visuele beperking en de obstakels waar zij dagelijks mee te maken hebben.

De ruim 50 deelnemers hebben elk hun eigen motivatie om in actie te komen. Verspreid over heel Nederland worden tal van zelfbedachte acties uitgevoerd; van blind lunchen tot boodschappen doen en van het verkennen van de toegankelijkheid van een pand tot aan het geven van een yogales. Bekijk de oproep van Bram: http://bit.ly/2F8uewl | https://www.blindvoor1dag.nl/actie/bram-heller Kijk op www.blindvoor1dag.nl voor meer informatie en verhalen van deelnemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant