Afbeelding

Twijfels over bouwen Woonbedrijf in Brielle

Actueel 738 keer gelezen

Westvoorne – De Westvoornse raad reageert met gemengde gevoelens op de plannen van het eigen woonbedrijf om te bouwen in Brielle. Het zou vanaf 2020 gaan om honderd woningen.

Westvoorne heeft nog een eigen Woonbedrijf. Buurgemeente Brielle heeft dat al jaren verkocht aan woningcorporatie Vestia, die woningen verkoopt en niet meer in nieuwbouw investeert. De Westvoornse raad zit er 'dubbel' in om over de gemeentegrens te bouwen. Brielle doet met de miljoenenopbrengst van de verkoop van het Woonbedrijf leuke dingen voor de inwoners. Westvoorne heeft juist jaren geleden gekozen voor het behoud van het Woonbedrijf, maar kan nu wel gaan bouwen. De raadsleden maken zich bovendien zorgen om de financiële risico's voor de eigen gemeente.

Uit gesprekken is het aantal van honderd woningen voor de uitbreidingswijken de Oude Goote en Meeuwenoord naar voren gekomen. De helft van die woningen zou sociale huur moeten worden en de andere helft Koopgarant woningen voor starters. Daarnaast heeft het Woonbedrijf een schetsontwerp gemaakt voor vijftien studio's/appartementen in het politiebureau aan de Langestraat. De woningen komen voor rekening van het Woonbedrijf en de leningen worden verstrekt door Brielle. De gesprekken tussen beide gemeenten zijn al in de vorige raadsperiode in gang gezet.

Huidig wethouder Marja Roza (VVD) van Westvoorne spreekt van een win-winsituatie voor Brielle en Westvoorne. Westvoorne incasseert de huur. Het wordt bovendien goedkoper om een woonbedrijf met meer woningen te hebben. Brielle en Westvoorne moeten nog een intentieovereenkomst sluiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant